håravfall-ska du verkligen skallig

Om du börjar att se hår i hålet ofta efter att tvätta håret så kommer du förmodligen började leta efter sätt om hur man kan förhindra håravfall, men innan du panik om att gå skallig kan titta på några fakta programmet först kanske eller kanske inte vet detta, men vid varje tidpunkt upp till nittio procent av håret på hårbotten kan i vad heter växande fas.

Nu anledningen detta viktigt att veta är att den andra tio procent är i vilofasen och det är under vilofasen att håret tenderar att falla ut och detta kan vara över hundra hårstrån i taget. Så om du ser en massa hår i Plug-hålet eller på din kam, ska du inte panik för mycket.

Om du förlorar mer än 150 hårstrån om dagen då du kan vara på väg att gå skallig, men innan du accepterar det som ett faktum, bara stoppa en stund och fundera på vad som händer i ditt liv, och kontrollera att om du är en kvinna som du inte går igenom alla hormonella förändringar såsom att vara gravid – eller för antingen sex är du går igenom en upplevelse som orsakar höga nivåer av stress, Om svaret på dessa frågor är ja då ditt håravfall kan vara tillfällig.

Men om du tror att du kan gå skallig då följande tips kanske till hjälp för dig:-är bättre att förebygga än att bota – för att se om du går skallig gör bogserbåten testet. Detta görs genom att ta tag 20 eller så hårstrån mellan tummen och pekfingret och dra långsamt men bestämt. Om 6 eller så kom iväg så måste du ta någon form av åtgärd.

Kontrollera din kost. Håravfall kan vara förknippad med en dålig kost (och även stress). Se till att du får massor av vitaminer och mineraler i din kost och försöka få din 5 om dagen i frukt och grönt. Om du inte kan hantera 5 en dag och sedan ta en god kvalitet tillägg.

Inkludera livsmedel rika på järn och omega 3 i kosten, eftersom detta tros bromsa effekten av håravfall. Också Järn är bra för att bekämpa håravfall också eftersom det ökar hemoglobin, vilket i sin tur kommer att hjälpa till att bära mer syre till hårbotten.

Detta är främst för kvinnor, men kan tillämpas på vissa män – försöka undvika frisyrer som drar för hårt på håret, eftersom detta kan sätta onödig påfrestning på hårsäcken och lämnar det permanent skadad

Undvik schampo som innehåller Sulfate Sodium Laureth. Detta är en populär produkt i schampo eftersom den fungerar som ett rengöringsmedel och avfettningsmedel – men det kan tunna håret.

Combat DHT som är en av de största bovarna bakom håravfall genom att dricka gott te kvalitet grönt. 3-4 koppar om dagen borde göra susen, men om du inte gillar grönt te som en drink, då även detta är nu tillgänglig som ett komplement.