förbättra dina kunskaper hårväxt för att förhindra håravfall

Kunskap om hårväxt kan hjälpa till att förhindra håravfall. Håravfall behandling blir också lättare med rätt information. Hårsäckar från vilken håret växer bifogas talgkörtlar. Både talgkörtlar och folliklarna ligga under huden. Gallring hår och skallighet hända när talgkörtlar inte stimulera tillväxt hårsäcken, därför, för optimala resultat, bör dessa körtlar vara friska.

En frisk människa huvud bär omkring 100.000 hårstrån och det är också vanligt att kasta omkring 50-100 hårstrån i en dag. Denna typ av håravfall är helt normalt. Hårsäckar är kapabla av otaliga hårtillväxtstudier gånger, och i genomsnitt, växer ett hårstrå av 0,04 centimeter per dag. Tillväxten påverkas av säsongsmässiga förändringar, kostfaktorer, stress och ärftlighet. Håravfall och skallighet händer när hårsäckarna inte växer håret i den takt som de borde, eller slutar växa hår helt.

Människan är benägna att förlora mer hår under vissa årstider. Hårväxt är vanligare under vintern, vilket också innebär att håravfall är mindre troligt att hända på denna tid. Normalt förlorar en person nästan 100 hårstrån per dag och är lätt gjort upp av hår återväxt mekanismen av hårsäckar. Något mer borde vara en anledning till oro. Både manliga och kvinnliga mönster skallighet är oftast orsakas av hormonell obalans i kroppen.

Experter gör en tvådelad metod vid behandling av håravfall och stimulera hårväxt. Man riktar hårbotten eftersom en inflammerad hårbotten kan orsaka håravfall. Håravfall behandlingar inkluderar tillämpningar av oljor och krämer, och även speciellt beredd kemiska lösningar. Andra innebär en annan metod att förbättra kost, förbättra blodcirkulationen i hårbotten, och rena blodet etc. Båda tillvägagångssätten har sin plats för att främja tillväxten av hår. Båda metoder används samtidigt för att uppnå optimala resultat.