stem hopp cell vetenskap på horisonten för manligt håravfall

Stamceller vetenskapen har lagt fram en teori som rapporterar att vuxna stamceller kan användas för hår återväxt hos män som lider av manligt håravfall. Forskare har fokuserat på kapacitet stamceller i många år om deras roll vid behandling av manligt håravfall och andra typer av permanent håravfall.

Stamceller teori om hår återväxt

Det har upptäckts av professor George Cotsarelis och kollegor vid University of Pennsylvania School of Medicine i Philadelphia som hos män med manligt håravfall, stamceller finns i hårsäckarna av både skalliga och håriga regioner i hårbotten. Dessutom har det visat sig att skalliga människor har samma antal stamceller som någon annan.

Vuxna stamceller har förmågan att själv förnya, vilket skiljer dem från andra celler i kroppen. I denna själv-förnyande process, kan en stamcell replikera sig själv och göra nya stamceller, som ligger längre kan dela och omvandla till specialiserade celler. När dessa stamceller manipuleras in i hårsäckarna, ersätter de krympta hårsäckarna och kan producera nytt hår. Med ytterligare forskning på stamceller vetenskap, kommer tanken att drabbas av manligt håravfall aldrig mer vara av intresse.

Försämrad stamceller kan orsaka manligt håravfall

Det har visat sig att felaktiga stamceller också kan vara orsaken till uppkomsten av manligt håravfall. En forskning gjordes på 54 män med manligt håravfall. De hårsäckar jämfördes från kala och håriga regioner av dessa män. Liknande antal stamceller hittades i både kala och håriga fläckar. Men i kal fläck befolkningen i hårsäcken, var stamcellstransplantation uttömda. Slutsatsen var att stamceller i hårsäckarna av kala fläckar är defekta i naturen och är oförmögna att mogna in i celler follikelstimulerande stamceller som är nödvändiga för hår återväxt.

Forskarna drog slutsatsen att det finns ett brett möjligheten att vända skallighet eftersom det finns normala antal stamceller i kal fläck i hårbotten. De hoppas kunna utveckla en behandling för att återaktivera stamceller i hårsäcken och återställa den normala funktionen av hårsäckar. Detta kan leda till ökade nivåer av stamceller och normal hårväxt.

Propecia – Den håravfall medicinering för män

Propecia finasterid är ett FDA-godkända receptbelagda läkemedel som används för att behandla manligt håravfall eller håravfall. Det erbjuder den bästa behandlingen håravfall för män som lider av manligt håravfall. Propecia piller verkar genom att förhindra omvandlingen av ett manligt hormon, testosteron till DHT (dihydrotestosteron), som är känd för att orsaka håravfall. Du bör ha ditt tillstånd diagnostiseras med en läkare för att få ett recept för Propecia eftersom det har några milda biverkningar i ca 1% -2% män. Men, även med tanke på vilka milda till måttliga biverkningar, har dess effektivitet gjort det allmänt accepterat behandling för manligt håravfall.