riktning är en viktig faktor i att utföra en hårtransplantation

I den främre och övre delen av hårbotten, växer håret i en distinkt riktning framåt, byta till ett radiellt mönster när den närmar sig kronan. Håret framträder alltid från hårbotten i en spetsig vinkel, med den vinkeln är mest akut vid tinningarna. För att en hårtransplantation för att se naturligt, måste patientens eget hår riktning följas noggrant. Det enda undantaget är att virvlar – eller slickar – på främre hårfäste inte bör dubbleras om det finns en god chans att området kommer att gå förlorade på grund av skallighet. I detta fall är det bättre att transplantera hår i den mer neutrala positionen, karakteristiskt för de flesta män.

Det har funnits en tendens till hårtransplantationskirurger att transplantera större transplantat vinkelrätt mot huden. Detta beror förmodligen på att mekaniken i de gamla kontakten förfaranden gjort skarpa mete tekniskt svårt och, om vinklat, resulterade i mer höjd och / eller skrovlig när transplantat läkt. Ympkvistar blir ofta något mer vinkelrätt mot huden, jämfört med hur de ursprungligen placerade, som en följd av den normala läkningsprocessen. Denna vinkelrät rörelse tenderar att förstora eventuella felaktigheter i transplantatet och är ett fenomen som ses med transplantat av alla storlekar. Det orsakas troligen av en omorganisation av kollagen runt nyligen transplanterade transplantat.

Konsekvensen av att placera kneg vinkelrätt mot huden är mest uppenbara när detta misstag görs i den främre hårfäste. En “Frihetsgudinnan” utseende resultat när det transplanterade frontarean har hår som pekar i radiella riktningar. Detta gör kamma håret i någon stil problematiska och undantagslöst resulterar i en olycklig patient.

Ett annat problem med att placera hår vinkelrätt mot hårbotten är att betraktaren ser direkt på basen av hårstrået (dvs. där håret sätts in i hårbotten). Detta kontrasterar med normal hårväxt, eller med ett ordentligt utfört hårtransplantation, där håret pekar framåt. När ett hår restaurering kirurg växter hårstrån i en riktning framåt, hårstrået bågar presentera konvexitet av hårstrået till betraktaren. Detta gör att håret ser mer mjukt och naturligt när tränas och ger en subtil fyllighet till transplantationen.