håravfall och hormoner – det är ingen stor hemlighet

Håravfall har hela tiden varit förhärskande bland människor som bor i tätorter, både för män och kvinnor. Eftersom detta är ett gammalt problem, nya behandlingar undersöks varje dag. Håravfall har kopplats till flera faktorer, varav en är hormoner. Sambandet mellan hormoner och håravfall har ständigt varit något i debatten, särskilt bland äldre män och kvinnor.

Men i vilken utsträckning hormoner kan inducera håravfall, i verkligheten, inte är faktiskt känd. Det är fortfarande svårt att säga om de hormonella problem är en av de viktigaste misstänkta för håravfall, men experter säger att det är förmodligen en mycket liten orsak till problemet.

I många fall är hormoner som misstänks för att vara den enda orsaken till håravfall. Och hormoner och håravfall i detta sammanhang skulle vara helt naturligt hänvisa till skallighet hos män, vilket är faktiskt den vanligaste typen av håravfall.

män och hormonell obalans

Hormoner och håravfall hos män är ofta genetiskt. För män, inträffar håravfall när det finns en korrelation mellan de viktigaste hormoner som avviker från de normala nivåerna som finns i kroppen. Detta innebär att hormoner och håravfall här hänvisar till det obalans av hormoner, i stället för bristen på den.

Män börjar vanligtvis att utveckla skallighet när deras hårbotten blir alltför känsliga för dihydrotestosteron, eller DHT. Denna DHT är i själva verket en produkt av testosteron som gör att hårsäckarna överallt runt kroppen att krympa och så småningom detta har effekten att hindra håret från att växa igen. Det här problemet uppstår i kvinnor.

kvinnor och hormonell obalans

Hormoner och håravfall hos kvinnor är också kopplade. Hos kvinnor är hormonell obalans en viktig orsak till håravfall under perioden av klimakteriet samt graviditet. Under perioden av klimakteriet, eftersom vi är medvetna om, äggstockarna slutar fungera och nivån av det manliga hormonet testosteron stiger avsevärt.

Det följs sedan av lägre östrogennivåer, och på grund av alla dessa faktorer, inträffar håravfall. Östrogen är känt för att spärra in ett naturligt sätt de negativa effekterna av androgener på ditt hår, och en brist av det skulle främja effekterna av androgen mer.

Hormoner och håravfall är också kopplat till en annan effekt utöver de två ovan, och i detta fall, är det vanligt bland både män och kvinnor. Tyroxin, vilket görs av sköldkörteln, när i höga nivåer i kroppen kommer också att leda till håravfall också.