håravfall myter

Föga förvånande är håravfall myter mer känt än fakta håravfall. Eftersom håravfall är en så vanlig och ovälkommen tillstånd, har allmänheten varit översvämmad med myter håravfall att främja försäljningen av förebyggande håravfall produkter. Många företag har hoppat på håravfall tåget på grund av våra egna enorma önskan att eliminera håravfall från våra liv, för att inte nämna den obegränsad mängd pengar som vi (allmänheten) är villiga att spendera på denna strävan. Detta gör att håravfall marknaden mogen för att föreviga myter som kommer att öka försäljningen. Men, för det mesta, de är just det, myter.

Några av de vanligaste myterna håravfall är följande: Manligt håravfall kommer från mammas sida av familjen och hoppar en generation. Inte sant. Det finns inte en enda gen som orsakar skallighet. De flesta undersökningar tror att MPB är ett resultat av flera olika gener, ärvs från båda föräldrarna, interagera med varandra för att orsaka håravfall.

Håravfall myt # 2: håravfall drabbar bara män. Fråga bara alla kvinnor som lider av håravfall, det är inte sant. I själva verket, håravfall är lika vanligt hos kvinnor som det är hos män, det bara sker oftast i en mindre virulent form och är lättare att dölja. Dessutom tenderar kvinnors hår att tunna ut över hela hårbotten, medan männens hår tunnar fläckvis och i pannan.

Håravfall myt # 3: dåligt blodflöde till hårbotten området orsakar håravfall. Detta är en missuppfattning som har upprätthållits av företag som säljer produkter håravfall för år. Fråga någon hudläkare och de kommer att säga, skallig hårbotten har lika mycket blodflöde som skalper fulla av hår. Det är på grund av detta blodflödet till kala hårbotten som hårtransplantationer fungerar så bra.

Håravfall myt # 4: Om du inte har förlorat håret med 40, är ??du inte gå till. Återigen, inte sant. Ålder har inget att göra med det. Om du är genetiskt predisponerade för att förlora ditt hår, tänker du. Bara vara tacksam att du gjorde det till 40 med håret fortfarande intakt.

Håravfall myt # 5: Stress gör håret falla ut. Okej, i vissa delar, är detta sant, men det tar en mycket traumatisk händelse för att orsaka nog betona att håret faller ut. Den gemensamma stress som vi upplever på daglig basis kommer inte att göra vårt hår faller ut. I själva verket kan en del stress faktiskt öka produktionen av håret.

Okej, jag kunde gå på och om myter håravfall och inte slut på saker att prata om. Min poäng är denna. De flesta av de fakta vi tror oss veta om håravfall är faktiskt håravfall myter. Om du lider av håravfall, rådfråga din läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig en saklig anledning till ditt håravfall och ge dig råd om vilka typer av behandlingar som skulle fungera i ditt fall.