hår vävning och hår ympning

Vad är hår vävning?

Det är vetenskapen om vävning eller flätning mänskligt eller syntetiskt hår till rötterna av befintliga, friskt hår så att det växer tillsammans med naturliga hår, vilket ger intryck av en tjock tillväxt. Det är också kallas hår integration eller hår intensifiering. Det är ett förfarande som är lämpligt för personer med håravfall. Det är inte något som kräver ett sjukhus besök, det är oftast i salonger som ett tillfälligt förfarande.

Hur fungerar det?

Två eller tre axlar av hår naturligt eller syntetiskt är invävda i rotområdet. Några av de naturliga håret är vävd eller flätad samman för att fungera som ett ankare, som add-on knippena är sydda, vävda, stickade eller limmas. De förlängningar måste flyttas varje fem eller sex veckor som det naturliga håret växer ut.

låter komplicerat.

Det är. Bortsett från blotta tristess av upprepade “operationer”, betonar förfarandet den befintliga hår också. Också hålla hårbotten och hår rent är ett problem, eftersom kraftig tvättning kan lossa det nya håret. Den amerikanska Håravfall rådet råder förfarandet endast för personer med mycket friskt hår, och det också, för perioder inte längre än ett par veckor. En patch test är viktigt att säkerställa att personen genomgår förfarandet inte är allergisk mot någon av de lim som används eller implantat.

Implantat för håret

En icke-kirurgiskt implantat är uppklädd term används nu för en enkel procedur som har uppgraderats genom åren. Egentligen beskriver en icke kirurgiska implantat fastsättningen av ett hår för att befintliga hår med kirurgiskt lim, och efterföljande trimning för att säkerställa tillägg blandning med naturliga hår.

Vad sägs om mer långsiktiga lösningar?

Hair Graft. Detta är den mest populära kirurgiska metoden, men det kan endast göras på människor som är delvis skallig. Resultaten är permanenta och kan uppnås i fyra eller fem sammanträden. Förfarandet innebär att ta bort hårsäckar från baksidan av huvudet (där tillväxten är den mest långlivade) och implantera dem på pate. Detta hår växer naturligt, kräver ingen uppföljning. Det kommer aldrig att likna en tjock man, men det är presentabel.

vävnad expansionen

Det handlar om att implantera silikon ballonger med hår bärande huden på vardera sidan av huvudet. Implantaten är inne i huden över öronen så att håret bärande del av huvudet expanderar. De utbyggnader sedan åter ympas framför huvudet, så att håret verkar växa naturligt därifrån.

Detta kräver två kirurgiska ingrepp, en vid tidpunkten för implantation och den andra för re-ympning.

Eventuella nackdelar med de kirurgiska ingrepp?

Det kan vara svullnad, blåmärken eller mild smärta hämmar normala verksamhet under ett par dagar efter ingreppet. Det kan också finnas domningar på baksidan av nacken, från vilken en remsa av huden avlägsnas. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att enskilda hårtyper och egenskaper-såsom vågigt eller lockigt hår-påverka resultaten.