primära orsaker till håravfall

Håravfall är ett vanligt fenomen. Det är inte begränsat till någon särskild ras eller kultur, utan det är mer av ett universellt problem. Mild håravfall är inte så vidrig, men alltför håravfall kan kräva ordentlig medicinsk vård. Det finns olika orsaker till håravfall och flera faktorer kan faktiskt bidra till alltför håravfall. Låt oss undersöka några av dem här i denna artikel.

ärftlighet

Ärftlighet faktorer kan vara en verklig orsak till håravfall problem. Den vanligaste av alla typer av håravfall problem är Androgen alopeci, som hänvisar till den predisposition av skallighet. Emellertid är rollen av ärftlighet i håravfall inte enkelt. Den genetiska benägenhet tillsammans med förekomsten av androgen hormon och åldrande spelar betydande roll i utvecklingen av skallighet.

allvarliga sjukdomar

Allvarliga sjukdomar som tyfus, kan malaria resultera i överdriven håravfall. Om någon genomgår genom kemoterapi, resulterar det i en enorm håravfall, och i de flesta fall är det obotligt också. Bortsett från detta, kan ett kirurgiskt ingrepp anses vara en av de viktigaste orsakerna till håravfall. Ett tillfälligt tillstånd för håravfall kan induceras på grund av stressfaktorer upplevs vid sjukdom.

hormonell dysfunktion

Dysfunktioner associerade med hormoner kan spela stor roll i tidigt håravfall. Många av de viktiga hormoner utsöndras från sköldkörteln. Individer med hyperaktiva eller mindre aktiva sköldkörteln kan uppleva problem håravfall. Denna typ av håravfall problem kan lösas med sköldkörteln behandling. Obalansen inträffade i könshormoner, androgener och östrogener, tros vara en av de främsta orsakerna till håravfall. Många kvinnor upplever problem håravfall under graviditeten samt tidigare och efter etapperna leverans. Det sker allt på grund av hormonell obalans i kroppen systemet.

medicinering

Det finns vissa läkemedel som kan främja håravfall. Men i de flesta fall är detta tillfälligt. När du slutar att ta vissa mediciner främjar håravfall, lindrar problemet. Blodförtunnande medel eller antikoagulantia, gikt mediciner, kemoterapi, steroider, interferon, överdriven mängd av vitamin A, p-piller och antidepressiva mediciner som anses vara orsakerna till håravfall.

psykologiska faktorer

Stress är en betydande faktor som främjar håravfall. Studier visar om någon inte upplever några uppenbara faktorer som kan bidra till håravfall, men genomgår genom stress, kan han eller hon upplever problem håravfall. I huvudsak är stress relaterade till två typer av håravfall problem – Telogen effluvium och Alopecia areata. Bortsett från detta, får psykologisk dysfunktion bidrar till håravfall såsom trichotillomania.

infektion

Olika typer av svampinfektioner kan vara orsakerna till håravfall. Särskilt hos barn, är det ganska vanligt att se problem håravfall på grund av svampinfektion i hårbotten området. Dock kan denna typ av svampinfektion behandlas med svampdödande läkemedel.

interna hälsorisker

De sjukdomar som lupus eller diabetes kan orsaka håravfall problem. I dessa fall är håravfall anses som en av de tidiga varningssignaler om sjukdomarna. Så om du förlorar ditt hår utan någon uppenbar anledning, är det alltid klokt att du inte får försumma situationen och omedelbart be om vägledning från utövare expert hälsa.

felaktig hårvård

Sist men inte minst, kan felaktig hårvård bidrar till betydande håravfall, varför det kan anses som en av de främsta orsakerna till håravfall. Om du binder ditt våta hår eller dra håret med snäva hår rullar, kan du uppleva dragkraft alopeci, en typ av håravfall. Om du slutar att dra ditt hår innan det är för sent och innan utveckla någon ärr i hårbotten området, har det möjlighet att håret kan växa tillbaka naturligt. Men om du utvecklar ärr, har det en stor chans att du förlust håret på den ärrade området evigt. Kemisk behandling i samband med permanenter, även känd som “permanenter”, kan leda till svår håravfall för vissa människor, vilket leder till uppleva ärrbildning och inflammation i de drabbade områdena.