hur man ska behandla håravfall

Alopecia är den patologiska håravfall i samband med hormonella störningar, fysiska eller känslomässiga överbelastning, ärftliga anlag, etc. Det finns olika typer av håravfall eller håravfall. Det finns medfödda, symptomatisk, seborrheic, cicatricial och tidigt håravfall. Enligt graden av manifestation totala och areal typer av håravfall särskiljs.

Medfödd alopeci, eller håravfall, är relativt sällsynt. Det kännetecknas av fullständig frånvaro eller drastisk gallring av hår som kan kombineras med andra sjukdomar såsom försämring av naglar, tänder, etc. För tidig eller presenil, inträffar alopeci oftast bland unga och medelålders män och utvecklas gradvis. I fallet med kvinnor det är i allmänhet begränsad till håravfall. Håravfall börjar i frontala och parietala områden. Sedan processen griper andra platser i hårbotten. Huvudet-skin på kala platserna blir tunn, smidig och strålande, och öppningar i hårsäckarna är omärklig.

Seborroiskt alopeci, som namnet anvisningarna, utvecklas på bakgrunden av seborré. Den är märkt med onormala sebaceous utsöndringar och gallring av hår på hela ytan i hårbotten, dess peeling, och ökad fethet hår.

Cicatricial alopeci förutsätter ständig förstörelse av hårsäckarna och ersätts av bindvävnad. Cicatrices är oftast inte så synlig som i fallet med läkande sår. De resulterar i försvinnandet av öppningar i hårsäckarna och hårbotten blir slät och strålande. Huden kan vara mjuk och elastisk men ibland kan det vara callosities.

Areal alopeci, eller alopecia areata, kännetecknas av förlust av hår i en eller flera små ställen i hårbotten, underarmar, på pubis, skägg, ögonfransar eller eyebrowes. Sådana håravfall områden har oftare runda konturer, kan de öka och samman sinsemellan, bilda större webbplatser. Huden i ny-bildande centra är något hyperemiska och edematic. Senare den blir slät och får färgen på elfenben.

Sjukdom kan fortsätta på bakgrunden av eosinofili, lymfocytos, regional lymfadenit, gallring av naglar, tillsammans med huvudvärk. I vissa fall total förlust av hår på huvudet, och även förlust av ögonfransar, eyebrowes och lanugo (malign, eller universell alopeci) är märkt. Hår kan falla ut under flera år. Håravfall processen kan variera i intensitet och varaktighet. Ibland barn kan ha alopeci genom små fokala “glimmar” av hår eller lindade nimbus sträcker ribbonly från nacken till flikar.

Oftast behandling av för tidig alopeci består i intensiv stärkande behandling. Den kan inte resultera i återställande av alla förlorade hår på hårbotten, men det kan minska appreciablly processen för håravfall. Nu tekniker för operativ behandling av håravfall eller håravfall, utvecklas. Till exempel hårtransplantation i kala fläckar. Denna operation utförs i specialiserade kliniker och är ganska dyra.

Hår förlorar kvinnor med hyperandrogenism behandlas vanligen för att undanröja orsakerna till den senare. Vid ökad känslighet för androgenes (manliga hormoner) den ospecifik behandling som minskar sin produktion med äggstockar eller block deras perifera effekter genomförs. Med detta syfte orala preventivmedel och spironolakton tillämpas.

Behandling symtomatisk alopeci bör riktas på den grundläggande sjukdomen. Vid ett positivt utfall hår återställs och regrown i sinom tid.

Behandling av seborroiskt alopeci bör vara förebyggande. I dessa syften förutom stärkande behandlingar och korrigering av metaboliska processer intensiv lokalbehandling används. Komplexa behandling kan varna eller avbryta håravfall. Sådan behandling utförs av dermatologer och kosmetologer.

I händelse av alopecia areata, eller areala håravfall, är behandling i allmänhet ut-patient eller den kan utföras i dermatologiska sjukhus (när håravfall processen är omfattande och långvarigt). Vitamin A, E, C är H används, såväl som nikotina, pantotensyra och folsyra syror. Även läkarna utväg till beredningar av furokumarin, lugnande medel, ACTH (drenocorticotropic hormoner) och glukokortikoider i sådana fall. De senare används också utvändigt som salvor. Rosental pasta, alkoholhaltiga och eteriska lösningar med tillsats av svavel, salicylsyra, tinktur av siliculose peppar tillämpas. Även bestrålning med UV-strålar eller fotokemoterapi används ibland i samband med behandling. Bland sjukgymnastiska betyder användes i håravfall behandling är d’arsonvalization, kryoterapi med snö av kolsyra, cryomassage och massage med electrobrush.