håravfall-tips för tjockare hår

Oavsett om du är man eller kvinna som lider av håravfall du kommer förmodligen att fråga dig själv, hur kan jag förhindra håravfall? När allt kommer någon typ av håravfall inträffar cirka 50-80% av män i något skede i sitt liv. För kvinnor är du antagligen tittar på 40%.

Nu för båda könen finns det ofta ett behov av att hitta en lösning för att stoppa håret falla ut eller ersätta den, som skallighet kan lämna både män och kvinnor känner sig lite om självkänsla och självförtroende – särskilt med medlemmar av det motsatta könet.

Nu naturligtvis, som med alla pinsamma problem, har läkemedelsföretagen och bästa kirurger dollar hoppade på folks känslor för att erbjuda botemedel för håravfall, men för det mesta de är dyra och smärtsamma transplantationsförfaranden som kostar en massa pengar eller droger som sluta arbeta för dig när du slutar ta dem. Och om du är en människa finns det en möjlighet att dessa läkemedel kan störa din sexuella prestation. Så vad finns det för alternativ?

Tja, eftersom efterfrågan har vänt mer till naturliga och homeopatiska behandlingar för allt och inte bara håravfall har ökat, så har forskningen, och följande är några naturliga sätt att försöka återställa en del kronan: –

Det första stället att stanna är vitaminer. Kosten du äter spelar en så viktig del så se till att du får dina 5 om dagen för att hålla din vitamin och mineral intag är tillräcklig. De viktigaste vitaminerna för att ta är A, B6, B12 och C. Också försöka inkludera folsyra och biotin i din kost. Dessa vitaminer och mineraler enbart tros öka hårväxten och minska håravfall, och om du inte kan få dem genom den mat du äter och sedan ta tillskott – men vara noga med att se till att du inte överskrider din RDA (Observera också att ett överskott av vitamin A kan orsaka håravfall)

Saw Palmetto är också värt att ta. Detta är en ört som är känd för att minska rester av något som kallas DHT i hårbotten. DHT är det manliga könshormonet och är den skyldige bakom skallighet, så detta är en bra ört att komplettera med.

Nu som med allt i livet, var försiktig innan du gör några ändringar i din kost. Även om produkterna kan vara naturligt och till synes OK att ta du kanske vill rådgöra med en läkare först, bara för att se till att allt är bra för dig att ta eftersom du inte vill att några biverkningar. Håravfall kan vara upprörande, men det finns naturliga håravfall behandlingar där ute. Och den goda nyheten denna typ av åtgärder kan och göra jobbet, så håll forska och du hittar en som fungerar för dig