kan en håravfall behandling hjälpa dig

En förening som kallas Pimekrolimus används vid behandling av atopisk dermatit. Den är tillgänglig i form av en tropisk kräm från Novartis, under varunamnet Elidel. Detta tros vara effektiv mot atopiskt eksem. Immunmodulatorer är läkemedel som fungerar genom att gynna immunförsvaret. I huvudsak dessa droger undertrycka faktiskt immunsystemet i det specifika drabbade området. Detta innebär att kroppens immunförsvar inte kan utveckla sina typiska signaler på den drabbade platsen. De normala symptom inkluderar hudutslag, klåda, fjällning eller inflammation. Detta sätt Elidel hjälper till att motverka en potentiell eksem attack.

Den “Therapy riktlinjer kommittén” av The British Association of dermatologer hade utfärdat en riktlinje väg tillbaka i slutet av 2002, begär läkarna att inte använda sådana läkemedel som stambanan behandlingar utan att snarare reservera dem som andra linjens behandling. Denna förening föreslog att sådana läkemedel bör reserveras för patienter som konventionella behandlingar inte fungerar för.

Nyligen, i början av 2006, har USA: s Food and Drug Administration (FDA) har gjort det obligatoriskt för Elidel förpackning att bära en svart låda varning om den eventuella risken för cancer i lymfkörteln eller hud. Kopplingen mellan cancer och Elidel har ännu inte visat sig, så det är bara en möjlighet. Och så långtidsanvändning av Elidel bör undvikas.

Ändå när andra behandlingar misslyckas, då viss lättnad kan hittas med hjälp av Elidel, men det måste tas med omsorg och försiktighet. Det finns vissa riktlinjer för användning av Elidel. Det är viktigt att alltid gå och rådfråga din läkare innan du börjar på en kurs av Elidel. Även läkare måste göras medvetna om patientens hela tidigare historia av infektioner som vidtagits och mediciner. FDA kategoriserar narkotika och föreningar enligt deras kända, okända, gynnsamma och ogynnsamma effekter. Elidel är i graviditeten kategori C, vilket tyder på att effekten av Elidel inte är känd på ett ofött barn. Elidel ska inte användas av gravida kvinnor eller någon kvinna som fortfarande ammar sitt barn.

För patienter som använder Elidel finns igen några försiktighetsåtgärder som måste utnyttjas. Det är absolut för extern applikation på huden. Svälja Elidel kan orsaka allvarliga biverkningar. Det måste alltid förvaras oåtkomligt för barn och husdjur. Kläder och händerna ska tvättas efter kontakt.

Efter tillämpning Elidel solljus eller ultraviolett strålning måste undvikas. Detta kan säkerställas genom att förbli inomhus eller gå ut med löst, skyddskläder som täcker alla delar av din kropp. Sollampor, solarier bör undvikas till varje pris.

Med vissa försiktighetsåtgärder, är det möjligt för många människor att dra nytta av användningen av Elidel. Det finns vissa risker som är förenade, så det är viktigt att överväga huruvida det är rätt för dig.