hårbotten minskning för håravfall

Ett annat sätt att behandla skallighet är hårbotten minskning. I denna teknik, skär kirurgen en remsa av hud från skalliga området och syr kanten av hårbotten tillsammans. Den sträckta huden flyttar hår på sidorna av huvudet närmare toppen, vilket minskar de kala områden som ska omfattas av en hårtransplantation.

“Om allt går bra bör biverkningar från operationen bli relativt små. Det finns över natten smärta, tillfällig svullnad som kan förekomma efter en dag eller två, och en känsla av domningar som kan pågå i veckor eller månader tills nervändar åter växa. Extraktion av hårbotten pluggar lämnar svaga ärr, men om proceduren görs korrekt, bör ärren döljas av den återstående håret. Allvarligare men sällsynta biverkningar inkluderar postoperativ blödning, vilket kan kräva ytterligare stygn, och infektion, som behandlas med antibiotika, “sade redaktörerna för Consumer unionens” The Medicine Show. ”

Även hårbotten minskning och punsch ympning (en annan variant av hårtransplantation som vi diskuterade tidigare) är medicinskt accepterade och har utförts på över 250.000 amerikaner varje år, kommer inte alla människor dra nytta av dem. För det första, beroende på hur stor den skalliga området är kan patienten kräva upp till fyra transplantation sessioner för att täcka upp skallighet. Detta kan kosta så mycket som $ 15.000.

Därefter kan de ärr och stygn på huvudet vara psyko ¬ logiskt skadligt för blödiga. Detta är sant om det skalliga området är stort, vilket gör den helande och hår-växande process synlig till världen.

Ett större problem är att hitta en kvalificerad hudläkare som kan utföra dessa procedurer väl. Med så många kvacksalvare runt, kan patienten lätt spendera en stor summa pengar och sluta med mindre än perfekt resultat – om inte komplikationer.

“Det finns en betydande debatt bland dermatologer om huruvida hårtransplantationer erbjuder tillräckligt kosmetisk förbättring för att vara värt den tid, kostnad och obehag. Ett stort problem är att hitta en kirurg som kan ge goda resultat. Eftersom någon legitimerad läkare kan utföra operationen, är det lätt att sluta med transplanterade knippen av hår som ser ut som ojämna rader av majs. Du kan också hitta dig själv med en kirurg som använder kontroversiella metoder. Ett sådant förfarande är att transplantera en stor flik av hårbotten istället för små transplantat. Inte bara att öka den chanser synliga ärr, men i vissa fall flikarna inte kommer att ta, och du förlorar allt det transplanterade håret, “varnade redaktörerna för” The Medicine Show. ”

För att undvika problem, be en betrodd läkare att hänvisa dig till en pålitlig hudläkare. Skäms inte för att utreda. När allt, ditt huvud – och hår – står på spel. (Nästa: Kommer minoxidil hjälper håret växa?)

Även om du inte har hår, kan du fortfarande ser bra ut med Lumnaderm, en blekning kräm som eliminerar fräknar, fula åldersfläckar, solfläckar, blemmor och hyperpigmentering. När det används enligt anvisningarna, kommer Lumnaderm balans ojämna hudtoner och belysa huden.