håravfall vitamin B

Vitaminer är det främsta sättet för dig att vitalisera och stärka din hårbotten till att producera bättre, starkare hår. Mest speciellt med B-vitaminer som har höga halter av biotin och niacin, som direkt kommer att hjälpa din hårbotten och hårsäckar. En viktig orsak till håravfall är vitamin B6 och B12-brist.

Så länge du gör det till en vana att inkludera höga källor av vitamin B i din dagliga intaget, kommer du att kunna göra underbara saker för ditt hår och hårbotten. En daglig dos av vitamin B-komplex tillskott kommer att ge dig den nödvändiga mängden du behöver när din kost inte ger dig tillräckligt med vitaminer. Om du lider av håravfall vitamin B-brist, bör du överväga dessa två källor.

Ett. Bananer som en källa till vitamin B

Det fina med vitamin B är att du kommer att finna det lätt i råa obearbetade livsmedel. Bananer är en av de bästa källorna till vitamin B, kan du få dem från hyllan hos din lokala livsmedelsbutik och äta dem direkt. Att vara obearbetade, inga vitaminer försvinner och du får full näring. Bananer är också utmärkta fiberkällorna också, så äter gula bananer hjälper inte bara håret, men det hjälper också kroppen som en helhet. Banana juice och skakar kan också vara ett alternativ om man äter bananer är inte din stil. Hursomhelst, kommer denna stora provsmakning tropiska frukter hjälpa ditt håravfall B-vitamin brist problem.

2. andra livsmedel källor av vitamin B

Vitamin B kan också hittas i både potatis och tonfisk. Även om det inte rekommenderas att du äter dessa råa (du kan helt enkelt inte), kommer att förbereda dem som en maträtt eller en del av en maträtt ändå ge dig fördelarna med vitamin B. Potatis är lätt att förbereda, kan de vara kokt, stekt eller rostat enligt önskemål. Grillad tonfisk däremot kan serveras som en smakfull och vitamin B rik huvudrätt.