hår återväxt – 4 enkla tips som hjälper dig att göra det möjligt

Det finns miljontals människor där ute som undrar om hår återväxt kan uppnås. Skallighet och gallring hår är två av de vanligaste håret problem som drabbar vuxna. Ofta orsakerna inkluderar hormonella problem och förändringar, vissa medicinska tillstånd och medicinska behandlingsmetoder, stress, psykologiska faktorer, ärftliga, ohälsosamma hårbotten, hår skador sekundärt till kemikalier och andra behandlingar hår och dålig kost bland många andra.

Om en person kommer att erkänna det eller inte, att ha friskt och starkt hår är en starkt bidragande faktor till fysisk skönhet. I själva verket finns det en hel del personer som skulle hålla att håravfall avsevärt kan sänka ens självkänsla och självförtroende. Av denna anledning, fortsätter sökandet efter effektiva sätt att åter växa hår och hår experter ägnar mycket av deras ansträngningar i att leta efter lovande lösningar.

Det finns några grundläggande tips som du kan prova som kan stimulera hår återväxt. Genom att följa dessa enkla steg, är det möjligt för dig att få goda resultat. Dessutom kan dessa grundläggande tips hjälper likaledes att göra håret friskare, shinnier och starkare. Här är några av de bästa råd;

Ett. Regelbunden hår trimning kan hjälpa att göra ditt hår växa friskare. Det gör också ditt hår ser tjockare. Även hår trimmar inte direkt stimulera återväxt, bidrar det en hel del i att bevara hälsan hos ditt hår axlar speciellt ändarna. Det kan minska kluvna toppar och brott samt vilket är viktigt för att bibehålla hårets tjocklek. När du har möjlighet att behålla håret utan kluvna hårtoppar och med mindre håravfall, kan du förvänta dig “galande härlighet” att vara frisk och vacker under en lång tid.

2. Massera din hårbotten med fingertopparna för ca 10-15 minuter varje dag kan förbättra blodcirkulationen till dina rötter som är mycket viktigt i arbetet syre och näring. Det är möjligt att stimulera hårväxt genom att massera hårbotten regelbundet på grund av den ökning av blodflödet. Detta kan göras före sänggåendet eller höger innan schamponering ditt hår.

Tre. Hår återväxt är viktigt för att behålla hårets naturliga tjocklek samt att fylla på håret som har fallit ut på grund av borstning, styling eller brott. Det är viktigt att göra håret starkare och mer motståndskraftig mot skada för att minska håravfall och att behålla sin volym. Detta kan göras genom att använda rätt hårvårdsprodukter som schampo och balsam. Dessutom är det av yttersta vikt att undvika överdriven användning av strykjärn hår riktning, locktänger och torkar blåsa. Att låta håret lufttorka är ett mycket bättre alternativ eftersom det tenderar att bli svagare och mer benägna att gå sönder när det är blött.

4. Ett bra, väl-balans kost och hälsosam livsstil kan också bidra till hår återväxt. Drick mycket vatten för att hålla huden och håret återfuktas. Det är också tillrådligt att äta massor av färsk frukt och grönsaker, ta kosttillskott som innehåller vitamin A, C, D och E och mineraler som svavel, zink och magnesium, samt att hålla sig borta från alkoholhaltiga drycker. Sluta röka och ha tillräckligt med timmar av sömn och vila för att optimera din hälsosam livsstil. Rätt kost och livsstilsförändringar kan förbättra ditt utseende och kan hjälpa till att göra håret växa frisk.