förhindra håravfall – tolkar vanliga håravfall sjukdomar

Det finns en mängd av hår och hårbotten sjukdom, några är mycket vanliga, medan andra en mycket allvarligare hår och hårbotten sjukdom är lyckligtvis sällsynta. Alopecia areata är en autoimmun hudsjukdom som orsakar kroppens immunförsvar angriper hårsäckarna och orsakar skallighet i delar. Det påverkar 1,7 procent av befolkningen, däribland 4,7 miljoner människor i USA. I de fall där sjukdomen vidare till det stadium där alla hårbotten hår försvinner, är det kallas alopeci totalis, och där håravfall förskott till hela kroppen kallas Alopecia Universialis. Det finns ingen identifierad orsak till alopecia areata och därmed inget känt botemedel. Sjukdomen drabbar vanligtvis före ålder tjugo, och inte tycks gynna ett visst kön eller kultur. Håravfall med alopecia areata levereras i etapper, med håret tillbaka och faller ut i etapper.

seborroiskt eksem

Seborroiskt eksem, en progressiv form av seborré, är en icke smittsam hudsjukdom som orsakar alltför mycket oiliness av huden, oftast i hårbotten, som orsakas av överproduktion av talg, det ämne som produceras av kroppen för att smörja huden där hårsäckarna är befintliga. SEBORRE är den form av sjukdomen där oiliness endast sker utan rodnad och fjällning. Sjukdomen förekommer vanligen hos barn, medelålders människor, och den äldre, och brukar kallas i nyfödda som mjölkskorv. Sjukdomen har inget botemedel, likväl hos spädbarn det oftast försvinner med tiden.

Villkoret fortsätter i olika svårighetsgrader med vuxna. Peeling, skalning och reddishness är ofta tecken på denna sjukdom. Det är enkelt behandlas tillsammans med aktuella lösningar som finns i krämer som innehåller kortikosteroider och schampo som innehåller trätjära, selensulfid eller salicylsyra. Seborrhea och seborroiskt eksem är både enkelt behandlas och kontrolleras, och måste vara, eftersom den inte behandlas kan de bidra till håravfall. I själva verket har en grupp japanska forskare knutna till överproduktion av talg till håravfall. Detta beror på talgkörtlar i områden i hårbotten där håret är gallring eller skallighet är förstorade, och tros orsaka tilltäppning av porer och flera olika problem som främjar håravfall.

psoriasis

Psoriasis kallas en immun-medierad sjukdom som påverkar olika delar och funktioner i kroppen. Det är icke-smittsam, och bland de delar av kroppen det kan påverka är hårbotten. Det verkar ofta som fläckar av upphöjda röda hud åtföljs av sveda och klåda. Ett antal bidragande faktorer tros bidra till utbrott av psoriasis, inklusive känslomässiga spänningar, flera sjukdomar, förgiftning, gallring av tarmväggarna och biverkningar av vissa mediciner. Minst hälften av människor som har psoriasis har psoriasis i hårbotten. Jämförbart med seborré, lämnade hårbotten psoriasis obehandlat kan orsaka håravfall. Lyckligtvis kan det likaledes behandlas med användning av en mängd olika krämer och schampo som innehåller tjära och salicylsyra.