Finns det något samband mellan vitaminbrist och håravfall vad vitaminer är nödvändiga

Håravfall orsakas oftast av en kombination av flera faktorer. Men i de flesta fall är detta tillstånd utlösts av vitaminbrist. En balanserad kost bör innehålla livsmedel rika på näringsämnen, eftersom varje vitamin bidrar till de biologiska processer som sker i vår kropp. Låt oss se vad sambandet mellan vitaminbrist och håravfall är:

Vitamin A är oerhört viktigt för vår vision, hud och hår. Det stimulerar tillväxt av celler och vävnader, spelar en viktig roll i metabolismen av mineralsalter och proteiner. Detta vitamin kan erhållas från antingen vegetabiliska eller animaliska källor.

A-vitaminbrist leder till minskad motståndskraft mot infektioner i slemhinnor, kronisk malabsorption av lipider, nedsatt syn, och torrhet i bindhinnan, total blindhet, högt blodtryck, emalj hypoplasi och mer. Detta vitamin finns i ägg, papaya, pumpa, aprikoser, smör, spenat, bladgrönsaker, fisk lever, nötlever och ärter.

B-vitaminer spelar en viktig roll i verksamheten i enzymer och en mängd andra kroppsfunktioner. Vitamin B12, vitamin B6 och folsyra bevara hälsan för våra hår och kan erhållas från potatis, torkade bönor, fisk, nötkött, kyckling, gröna bladgrönsaker, mejeriprodukter, bananer, champinjoner, lever, skaldjur, fjäderfä och mjölk. Vitamin B1 stimulerar nerverna och omsättningen av kolhydrater. Vitamin B2 är bra för vår mentala hälsa, medan vitamin B3 förhindrar ångest och depression. Vitamin B5 skyddar oss mot allergier och vitamin B6 reglerar störningar humör, främjar Vitamin B12 hårväxt.

En brist på vitamin B kan leda till domningar och stickningar i armar och ben, håravfall, anemi, buksmärtor, fosterskador hos barn, arytmier hjärta och kronisk trötthet. Andra symtom är minnesluckor, psykiska problem, psykos och demens.

Järn stimulerar utsöndringen av myoglobin, hemoglobin och enzymer. Ungefär en tredjedel av världen. S befolkning lider av järnbrist eftersom endast 8% av den totala mängden intas järn når blodomloppet. Detta mineral spelar en viktig roll i olika kroppsfunktioner, botar anemi och ökar kroppens. ‘S motstånd.

Järnbrist förekommer särskilt hos kvinnor, vilket leder till svår håravfall, anemi och brist på energi. Det är därför vi måste konsumera livsmedel rika på järn, såsom kött, fisk eller fågel, sardiner, räkor, skaldjur, spenat, bönor pinto, potatis, järn-berikade frukostflingor, gröt, ostron, ärtor, mandel, nötkött lever och sojabönor .

Protein brist är en av de vanligaste orsakerna till håravfall. Symtomen omfattar delning och / eller fallande hår, extrem trötthet, lågt blodtryck och sköra naglar. En överdos av vitamin A kan också utlösa håravfall.

Nu kan du förstå vad sambandet mellan vitaminbrist och håravfall är. Var särskilt uppmärksam på din kost och diversifiera din meny. Konsultera en läkare om ditt tillstånd förvärras.