de 10 mest obskyra håravfall behandlingar i alla tider

Män har förlorat sitt hår för evigt. Medieval Herbals, fornegyptiska snirklar, Imperial kinesiska medicinska böcker och häxor potions inkluderar alla någon behandling mot håravfall. Uppenbarligen har män i alla åldrar plågats av detta problem!

Några av dessa behandlingar håravfall är enkla och även används idag, såsom gnugga en röd paprika potion på din hårbotten. De sträcker sig från en enkel ört trängt i varmt vatten för att utarbeta poultices och potions involverar djurspillning, ädelstenar, animaliska fetter, och i vissa fall till och med blod. Det verkar som om redan då, hatade killar förlora sitt hår och skulle göra vad som helst, inklusive att gå till den lokala häxan för vissa illaluktande behandling.

Här är de tio mest obskyra och konstiga håravfall behandlingar, från alla kulturer:

# 1. En 12-talet Book of Shadows (en Wicca stava och dryck bok) har en intressant behandling håravfall, inklusive ett grötomslag och en spell:

“Skapar en dryck som kommer att orsaka snabb hårväxt.

Få ett ljus av något slag, men färgen på ljuset bör vara färgen på håret du vill växa. Tänd ljuset och droppa vax i vattnet medan skandera:

Färgat vax hemsöker detta vatten,
Och från lågan få det att växa varmare,
Och från blandningen snart att vara,
Väx lite hår för alla att se.

Blanda därefter i smutsen medan skandera

Inifrån denna smuts små frön inte vara,
Vägen till små för dig att se,
Ändå från livskraften i fröna,
Hår ska växa som otäcka ogräs.

När du har en något lerig och tjock blandning, stoppa och använd trasa för att sila det grumliga vattnet. Det är denna grumligt vatten som innehåller håret växer magi. Detta vatten kan sedan blandas med något (som schampo) och används för att hjälpa hårväxt.

Du kan också använda leran själv som en lera grötomslag som kommer att göra ditt hår växa. ”

# 2. En kinesisk växtbaserade handbok anor från den 8: e århundradet f.Kr. erbjuder följande behandling mot håravfall:

“Fånga en grön snok och placera den i en siden väska. Pound ormen inuti siden väska, och sedan blanda med Foti (Polygoni multiflori) rot. Koka blandningen och plats för tre nätter under fullmånen. Smeta blandningen på din hårbotten och ta inte bort för två nätter och en dag. Ditt hår kommer att växa lyxigt lång och svart, och du kommer inte längre att tappa håret, kommer heller aldrig att bli grått. ”

# 3. The Plains Indianer skapade ofta ett grötomslag av nässlor, skorpioner och tusenfotingar maldes och kokades ihop för att förhindra håravfall. Urin från en gravid kvinna anbringades på hårbotten också.

# 4. En forntida egyptisk text innehåller en dryck gjord av honung, öl, kokt vete, och get dynga. Denna dryck är tänkt att “påskynda blod och livskraft.” Egyptierna trodde att naturliga håravfall var ett symptom på Gudarnas onåd. Eftersom gudarna var ansvarig för livskraften, var drycken tänkt att “lura” gudarna med geten dynga. Eftersom getter aldrig förlora sitt hår, var det tänkt att om get dynga förbrukades eller appliceras på huden, skulle gudarna tror att du är en get, och “hoppa” dig medan lantmäteri mänskligheten.

# 5. Den äldsta håravfall recept är också egyptier. Receptet är en blandning av järn, mönja, lök, alabaster, samt honung som skulle sväljas, efter att först recitera en magisk åkallan till solguden.

# 6. En gammal Viking legend innehåller en intressant botemedel håravfall: applicera gås spillning över hela hårbotten. Detta var tänkt att bota skallighet, även i sina mest avancerade stadier.

# 7. I 420 f.Kr., försökte Hippokrates också att bota skallighet med följande mycket intressant blandning: en blandning av opium, pepparrot, pigeon spillning, rödbeta, och olika kryddor appliceras på hårbotten. Eftersom Hippokrates fortsatte att förlora sitt hår, kan vi bara anta att just denna dunkla behandlingen inte var särskilt lyckat. Han bestämde sig senare att kastrering var den bästa lösningen, eftersom eunucker inte förlora sitt hår. Eventuella köpare till denna metod?

# 8. Ett särskilt konstigt håravfall behandling administrerades av den keltiska druiderna. Den Druid skulle gnida rosmarin på kal fläck, och då patienten skulle doppa huvudet tre gånger i isvatten (inte en trevlig upplevelse i brittiska vintrar!). Efteråt druid skulle offra en ekorre, och be att ekorren långa svans hår skulle påverka hårväxten för patienten.

# 9. Egyptierna verkar ha varit besatt av håravfall. Ännu en håravfall behandling finns är egyptiska medicinska papyrus texter: fett som avlägsnats från lejon, flodhästar, krokodiler, stenbock, ormar och gäss gneds över hela hårbotten, och ibland kvar i hårbotten under flera dagar. I den egyptiska värmen, kan man bara föreställa sig lukten. Och en mycket speciell behandling var reserverad för kungar – tår av en hund, vägra av datum, och ett hov av en åsna.

# 10. Sist men inte minst, indierna (! Från Indien) har två särskilt intressanta håravfall: tvätta håret med en pasta av kokta svarta gram dhal, (urad dhal) och bockhornsklöver (methi) förlänger håret. En fin pasta gjord av duva ärta eller röd gram (Arhar dhal) kan också tillämpas regelbundet på kala fläckar, med positiva resultat.

Nu, naturligtvis kan du prova någon av dessa hemma (jag skulle vara försiktig med den gröna ormen och lejonet fett, egentligen skulle jag), men varför ta en risk när du kan njuta av naturliga håravfall växtbaserade behandlingar som kombinerar forntida visdom med modern apotek?