propecia en effektiv piller för manligt håravfall

Håravfall är ett mycket vanligt problem som drabbar både män och kvinnor i världen, på en verkligt alarmerande takt. Manligt håravfall är den vanligaste typen av håravfall hos män. Det följer oftast ett typiskt mönster av vikande hårfäste och hår gallring på kronan, och orsakas av hormoner och genetiska anlag. Håravfall åstadkommer den känslomässiga såväl som fysiska välbefinnande häxan påverkar en persons självförtroende och även kan orsaka depression med lidande.

orsakerna till manligt håravfall

Manligt håravfall är en ärftlig sjukdom, som orsakas av en genetiskt bestämd känslighet för effekterna av dihydrotestosteron, eller DHT. DHT har en negativ effekt på hårsäckarna. Agera på ett hormon receptor på hårsäcken det saktar ner håret produktion och producerar svag, kortare hår, ibland stannar hårväxt från hårsäcken helt. Denna process tär gradvis ditt lager av hår och är normalt håravfall.

generiska läkemedel för manligt håravfall

Propecia är den första och enda FDA-godkända piller visat att behandla manligt håravfall hos män. Propecia (aktiv beståndsdel finasterid) är en populär receptbelagt piller används i det manliga mönstret behandling. Det är kliniskt bevisat att Propecia framgångsrikt sätter stopp för håravfall och kraftigt ökade tätheten av håret i de drabbade områdena. Finasterid, den aktiva ingrediensen närvarande i Propecia, hjälper till i reduktionen av dihydrotestosteron (DHT)-nivåer i de skalper av genetiskt predisponerade män. Propecia blockerar bildningen av DHT och, på detta sätt, verkar att avbryta utvecklingen av manligt håravfall. Det bidrar till att minska ytterligare håravfall och återföds ständigt synligt hår. Propecia är för behandling av manliga mönster håravfall hos MÄN endast och bör inte användas av kvinnor eller barn.

biverkningar av propecia

Propecia är allmänt känt för att vara en rekommenderad och mycket säker medicin för behandling av manligt håravfall och mycket få människor har rapporterat sina biverkningar. Några av de mindre rapporterade Propecia biverkningar rapporterade effekterna är yrsel, svaghet, huvudvärk, hudutslag, rinnande näsa, minskad sexlust eller sexlust, erektil dysfunktion och minskning av ejakulat belopp eller sperma. Dessa var inte permanenta förändringar, och när de drabbade avbryts användningen av Propecia, försvann deras symtom.