orsaker till håravfall kan behandlas – vara beredd och hålla håret

Runt om i världen, förlorar alla en del av sitt hår dagligen, men många kommer att uppleva någon orsak till alltför håravfall någon gång och kommer att undra vad orsaken kunde vara. Medan det genomsnittliga antalet hårstrån faller ut för en dag är från 50 till 100 hårstrån, det finns miljontals människor som löst många fler. Med tonvikt som läggs vid utseende av samhället, kan tanken på att gå skallig vara skrämmande.

Många av oss undrar vad som orsakar vår skallighet och det finns många faktorer som kan vara den skyldige. Vissa kan förhindras, men andra kanske inte kan vändas eller behandlas. Håravfall Orsakerna kan variera allt från stress till och förändringar hormon ärftlighet.

Båda könen lider av håravfall, men de lider på olika sätt. Manlig vanligtvis lider av manligt mönstrade skallighet som noteras av mönster skallighet från hårfästet längs pannan till hjässan. Honorna verkar förlora hår över deras huvuden i vad som kallas gallring. Följande är en lista på möjliga orsaker till överdriven utsöndring eller håravfall.

förändringar i hormonnivåer:

Hormonnivåer spelar en central roll i håret produktion, med effekter såsom hårväxt befordran eller utgjutelse. Dessa hormonförändringar har en effekt på båda könen, manligt och kvinnligt. Väldigt många kvinnor upplever håravfall efter förlossningen, på grund av obalans i deras hormonella nivåer. Dock försvinner detta problem i allmänhet snabbt när hormonnivåerna återgår till det normala. Det manliga hormonet, är androgen alopeci en vanlig orsak så långt som manliga hår problem, och ibland kvinnor är berörda.

spänning:

Emellertid är stress vanligtvis tillfälliga det kan leda till hår faller ut. Tre månader efter stressiga situationer vissa kunde se alltför håravfall som oftast kommer successivt få bättre ett par månader efter den stressiga situationen. Vissa former av sjukdomar såsom influensa, hög feber eller dåliga infektioner orsaka stress på kroppen och kan leda till svår håravfall. Kirurgi orsakar också stress på kroppen och kan leda till håravfall. Majoriteten av tiden håravfall orsakas av stress är reversibel.

hypertyreoida och hypothyroid:

Att ha erfarenhet av håravfall på grund av sköldkörtelsjukdom Jag vet att detta kan behandlas ganska lätt. Men när din sköldkörtel inte fungerar korrekt du skulle bli förvånad över vad allt i kroppen kan påverkas. Min huvudsakliga oro var mitt hår. Efter förlossning Jag märkte mitt hår börjar att tunna ganska snabbt. Efter ganska lätt test jag fick diagnosen sköldkörtelsjukdom och ges viss medicinering. Efter några månader av tagit medicinen mitt spridande avtog och mitt hår började växa tillbaka.

stor sjukdom:

Det finns flera kroniska sjukdomar som kan orsaka skallighet men situationen kan vara reversibel.

ringorm:

En infektion som oftast börjar med en lokaliserad tunnhårig rund fläck kan spridas över hela hårbotten.

låg protein diet:

Att ha tillräckligt protein i kosten kan leda till stora hår minskning. Om du har möjlighet att dra ut håret från rötterna ganska lätt, kanske du behöver för att genomföra mer protein i din kost.

lågt järn:

Inte ha tillräckligt med järn i blodet kan också orsaka skallighet eller utgjutelse. Det är oftast ganska lätt att upptäcka genom ett rutinmässigt blodprov och kan behandlas med järntabletter eller genom införande av vissa livsmedel i din kost.

mediciner:

Det finns några mediciner som har noterats att eventuellt orsaka överdriven håravfall. Vissa används för att behandla blodtryck, artrit, hjärtproblem, eller depression. Ta inte för mycket vitamin A, eftersom det kan också leda till överdriven utsöndring.

Det finns förmodligen många fler orsaker till skallighet inklusive en vana att dra i håret, som immunförsvaret kampen mot hårsäckarna, och de saker vi gör för våra hår, såsom döende, uträtning och perms.

Över hela världen män och kvinnor lider av överdriven håravfall dagligen. Om du upplever alltför håravfall, kontakta läkare. Många orsaker till håravfall kan rättas till, men vissa kan inte vändas.