manligt håravfall och dess orsaker

Män lider av skallighet hos alla åldrar. Mer än en fjärdedel av män i 20-årsåldern och 2/3rd av alla män som har passerat 60 års ålder lider av håravfall. Män påverkas socialt och psykologiskt av håravfall. Håravfall är ett resultat av skadade eller krympta hårsäckar. I genomsnitt, en follikelstimulerande lever för ca 5 år, varav 4 år spenderas växer. Testosteron är ett hormon som är närvarande hos män. Ett enzym 5 alfa reduktas omvandlar den i till dihydrotestosteron (DHT). Hårsäckarna påverkas negativt och tillväxten bromsas, vilket leder till håravfall. De hårsäckar är skadade och att de inte ersätts med nya. Manligt håravfall är långsam men oåterkallelig i senare skeden.
De vanligaste orsakerna till håravfall hos människa

Det finns många faktorer som orsakar överdriven håravfall. Hormonella problem orsaka håravfall. Håravfall uppstår när sköldkörteln är under aktiv eller överaktiv.

Genetik – Manligt håravfall orsakas av genetik i de flesta fall. Genetiken kan förmedla till dig från en eller båda av dina föräldrar.

Droger – Vissa mediciner kan också orsaka håravfall. Denna typ av håravfall kan stoppa, när du avbryta dessa mediciner. Blodförtunnande medel eller blodförtunnande och läkemedel som används för behandling av gikt, högt blodtryck, eller hjärtproblem, är kända för att orsaka håravfall.

Sjukdom – Håravfall kan orsakas av vissa sjukdomar, men detta är ovanligt. Om du tror att en medicin som du tar orsakar håravfall, så kontakta din läkare och ta expertråd.

Stress – Många män vittnar stress som en orsak till håravfall. Det är hälsosamt att upprätthålla en god balans i arbetslivet och minska stress. Du kan också se en skillnad i din hälsa.

Infektioner – Infektioner kan orsaka håravfall hos barn. Håravfall kan uppstå på grund av några större kronisk sjukdom, såsom lupus eller diabetes. Om du upplever håravfall, är det bäst att besöka en läkare och få dina problem diagnostiseras så snart som möjligt.

Typer av läkemedel för håravfall

Om orsaken till håravfall är stress eller någon typ av medicinering, kommer det att sluta när orsaken slutar. Men i händelse av håravfall på grund av infektion, kan du behöva orala antibiotika eller medel mot svamp för att behandla det. Du kan behandla
Alopecia areata med injektioner såsom triamcinolone i det drabbade området. Ju tidigare du är i behandling av håravfall, desto mer framgångsrik du kommer att bli. Du kan också gnugga Rogaine direkt på din hårbotten eller använda Propecia, ett receptbelagt håravfall medicin för män. Propecia är ett oralt läkemedel som används för profylax av håravfall hos män. Det är ett FDA-godkända läkemedel. Det blockerar omvandlingen av testosteron i till dihydrotestosteron (DHT).

Bieffekt av medicinering för håravfall

Minskning av sexuell lust
Ångest och depression
Problem med erektion
Minskning av sädesvätska ejaculated