kvinnligt håravfall-få help_

Om du har märkt att ditt hår är gallring kan du känna dig ganska orolig. Det är ett problem som inte är så ovanligt men alltid oroande. Lyckligtvis skadebeloppet som kommer med kvinnligt håravfall kan vanligen kontrolleras med rätt behandling. När en kvinna har hår som är gallring är det i allmänhet inte samma process sker som med män. Den typen av mönstret är annorlunda, och det mesta kommer att påverka kvinnor över åldern av femtio.

Det är ofta så att det största bekymmer är att inte veta hur länge problemet kommer kvarstå, kommer det att vara permanent eller tillfällig? När du har några medicinska problem är det viktigt att söka medicinsk vägledning och rådgivning. Om ditt hår är gallring finns det en möjlighet att det kan vara ett tecken på ett mer allvarligt problem.

I många fall håravfall orsakas av en hormonell obalans. Det kan hända att en kvinnas kropp blir alltför känsliga för manliga hormoner som kallas androgener. När detta inträffar i hårsäckarna i hårbotten påverkas. En sådan hormonella problem kan förekomma hos både män och kvinnor, men dess utseende kommer att variera. Kvinnor kommer inte att drabbas av den totala förlusten av hår från hårbotten som händer med ett stort antal män. Vanligen finns det tre typer av mönster som drabbar kvinnor, alla av dem innebär en allmän gallring av håret även om det kan ofta vara lokaliserade på en del av hårbotten.

Hår gallring kan orsakas av andra problem, bortsett från hormoner. Ibland kan det vara psykologiskt. Det är ett tillstånd som kallas trichotillomania som diagnostiseras hos kvinnor som kontinuerligt drar sitt hår. En sådan åtgärd kan leda till en ojämn mängd täckning. Den bästa behandlingen för detta tillstånd innebär att se en terapeut.

Forskning har också funnit att en autoimmun sjukdom som kallas alopecia areata kan orsaka hår gallring och förlust i kvinnor. I extrema fall kan det också orsaka fullständig skallighet.

Det finns några medicinska problem som kan utvecklas vid en ung ålder och orsaka håravfall eller en total förlust, ett exempel är triangulär alopeci. Det finns medicin för detta problem, men dess verkliga orsaken har ännu inte upptäckt.

Om du har en väldigt känslig metabolism och är benägna att allergier då du kommer att behöva ta extra försiktig när du använder hårvårdsprodukter. Det är vanligt att hitta schampon och andra behandlingar som innehåller höga halter av kemikalier. Dessa ämnen kan lätt orsaka irritation i hårbotten, vilket kan leda till håravfall. Det är bättre för ditt hår, hårbotten, och allmänna hälsa för att välja hår produkter som innehåller endast naturliga ingredienser.

Om du ofta färg eller färga håret då du är mer benägna att lida skada. De kemikalier som ingår i de flesta färg behandlingar påverkar cellerna i håret. Det kan ta många år för hårbotten och hår för att återhämta sig från kemiska skador. Du bör alltid använda den mjukaste minst skadliga ämnen på håret.