håravfall hos män

Manligt håravfall är den vanligaste typen av håravfall. Den främsta orsaken till håravfall är genetik. Det är ärvt eller androgen håravfall och utgör majoriteten. Den orsakas av ökad känslighet för manligt könshormon i vissa delar av hårbotten, och förs vidare från generation till generation. Vissa män har områden i hårbotten som är mycket känsliga för det manliga könshormon som cirkulerar i män blod. Hormonerna gör hårsäckarna – från vilken håret växer – krymper. Hos män som utvecklar manliga mönster skallighet håravfall kan börja när som helst efter puberteten när blodnivåerna av androgener ökar. Den första förändringen är oftast recession i den temporala områden, vilket ses i 96 procent av mogna kaukasiska män, även de män som inte är avsedda att gå vidare till ytterligare håravfall.

Manligt håravfall är en ärftlig sjukdom och genen kan ärvas från antingen mamma eller pappas sida. Sköldkörtelsjukdom kan orsaka håravfall, men sköldkörtel tester på människor som har vanliga håravfall är normalt. I manliga mönster skallighet, resulterar håravfall vanligtvis i en vikande hår linje och skallighet på hjässan. Slutligen kan håravfall uppstå som en del av en underliggande sjukdom, såsom lupus eller diabetes. Vissa läkemedel kan orsaka håravfall. Denna typ av håravfall ökar när du slutar ta medicinen. Läkemedel som kan orsaka håravfall omfatta blodförtunnande medel, läkemedel mot gikt, läkemedel som används vid kemoterapi för behandling av cancer, vitamin A, p-piller och antidepressiva. Håravfall rättsmedel har avancerat dramatiskt under de senaste tio åren.

Orsaker till manligt håravfall:

Manligt håravfall orsakas av känslighet för manligt könshormon. I allmänhet är de flesta håravfall inte förknippade med systemisk eller inre sjukdom, inte heller är dålig kost en frekvent faktor. Sköldkörtelsjukdom kan orsaka håravfall, men sköldkörtel tester på människor som har vanliga håravfall är normalt. Även om många mediciner lista “håravfall” bland sina potentiella biverkningar, droger är inte heller övergripande vanliga orsaker till gallring eller förlorat hår. Vissa män har områden i hårbotten som är mycket känsliga för det manliga könshormon som cirkulerar i män blod. Hormonerna gör hårsäckarna – från vilken håret växer – krymper. Stress kan orsaka håravfall är vissa människor. Manligt håravfall förs vidare från generation till generation.

Symtom på Manligt håravfall:

Ett. De flesta människor märker håravfall när man tittar på sig själv i en spegel.

2. Du kan också hitta många hårstrån på kudden på morgonen eller på din hårborste eller kam.

Tre. En minskning av storleken på hennes hästsvans.

Behandling av Manligt håravfall:

Håravfall på grund av infektion kan kräva muntliga antibiotika eller medel mot svamp. Alopecia areata kan behandlas med injektioner av steroider såsom triamcinolon in i området. För alla av orsakerna, fungerar tidig behandling bäst. En medicin, minoxidil, är tillgängliga utan recept. Det appliceras på hårbotten. Både män och kvinnor kan använda den. En annan medicin är finasterid receptbelagt. Om adekvat behandling finns inte tillgänglig för din typ av håravfall, kan du överväga att prova olika frisyrer eller peruker, löshår, väver hår eller konstgjort hår ersättning.