ärftligt håravfall – den vanligaste orsaken till håravfall

Den vanligaste orsaken till håravfall hos män och också ett kritiskt problem för många kvinnor är det tillstånd som kallas androgen alopeci (manligt och kvinnliga mönster skallighet). De tre grundläggande komponenter som är ansvariga för både

kvinnlig och manlig skallighet är som följer:

Ett. Överdriven närvaro av manliga hormoner.

2. Ärftliga anlag för skallighet att komma om.

Tre. Åldrande – tillräckligt med tid för de första två faktorerna att uppstå.

Det faktum att androgener förekommer i en hel del större koncentration hos män förklarar varför manligt håravfall är vanligare än kvinnlig skallighet, även om både män och kvinnor producerar manliga hormoner som har en viktig roll att spela i båda könen.

Det är omsättningen av manliga hormoner (androgen / testosteron) som är främsta orsaken till håravfall och manliga och kvinnliga mönster skallighet.

Den metaboliska processen androgen kräver ett enzym som kallas 5-alfa reduktas som smälter samman med hormon (testosteron) och ändrar det till DHT (dihydro-testosteron) vilket är en elementär metabolit av vår kropp. Detta innefattar den grundläggande orsaken till håravfall.

Det finns vissa individer, både män och kvinnor, som är genetiskt mottagliga för att producera mer DHT än resten av oss. Det är denna ansamling av DHT och dess konsekvens på cellerna inne i hårsäcken och roten som är bland de främsta orsakerna till manliga och kvinnliga mönster skallighet.

Eftersom DHT in i hårsäcken och roten, särskilt ett område som kallas dermal papilla, förändrar det cellens aktivitet och förebygger viktiga proteiner, vitaminer och mineraler från att leverera näring som behövs för att upprätthålla liv i håren på dessa folliklar. Följaktligen hårsäckar multipliceras vid aa mycket långsammare takt. Detta förkortar den mognande stadiet (anagenfasen) och eller förlänger vilande stadiet (telogen fas) i hårsäcken. DHT inducerar även hårsäckar att krympa och bli allt mer minskat och finare. Denna åtgärd kallas miniatyrisering och gör att håret slutligen falla. DHT stimulerade androgen aloepcia är ansvarig för 95% av alla håravfall.

Blockera syntesen av DHT på molekylär nivå formar grunden för hantering av MPHL (manligt håravfall) och FPHL (kvinnligt håravfall). Det finns flera naturliga DHT blockerare och många läkemedel som används för medicinska hår restaurering.

Bland dem är håravfall schampo allmänt tillgängliga på apotek, inklusive Dr.Proctor s håravfall schampo, som består av naturliga ingredienser. Statistiken vittnar om att denna produkt är den föredragna schampo håravfall. Andra är Life Extension Shampoo.

Ytterligare normalt används håravfall schampo inkluderar Hairgenesis, procerin, Tricomin, Revivogen, Nisim, Viviscal, Hair Genesis, Avacor och thymuskin. En undersökning bekräftar att thymuskin håravfall schampo är 95% effektiv vid behandling av kvinnlig skallighet och 67% vid behandling av manligt håravfall.