översikt av läkemedel som används för godartad prostataförstoring och manligt håravfall behandling

Det är en mycket vanlig incident för samma läkemedel som rekommenderas vid behandlingar som på en första anblick inte har något gemensamt. Den Propecia 1mg och Propecia 5mg är bra exempel som den starkare, 5 mg dos, används för behandling av prostataförstoring, medan den mindre, 1 mg, förskrivs till patienter med manligt håravfall. Ändå är dessa två olika tillstånd som utlöses av samma androgen nämligen dihydrotestosteron. För att beskriva vägen för åtgärder av såväl Propecia 5 mg och 1 mg, låt oss ta en titt på den kedja av reaktioner som leder till syntes av DHT.

Hos män är den steroid hormonet testosteron produceras i testiklarna och är bunden till proteinet SHBG. Gratis testosteron är inte längre bunden till detta protein och kan komma in i cellerna och när den kommer in i cellerna i prostatan och i hårbotten, är det omvandlas till DHT av 5-alfa-reduktas enzymet. Detta är den faktor som leder till utveckling av manlig skallighet och godartad prostatahypertrofi och sättet Propecia 5 mg och Propecia 1 mg arbete är genom att blockera 5-alfa-reduktas-enzym.

Den viktigaste aktiva substansen i Propecia är Finasteride och i USA läkemedlet godkändes av FDA redan 1992 under etiketten Proscar för behandling av prostataförstoring, och under 1997 under varumärket Propecia som ett manligt håravfall behandling. Men den generiska Propecia 5mg och Propecia 1mg är fritt tillgängliga på nätet, där de säljs under olika namn också. Det bör också noteras att när beställas online, tabletterna är mer prisvärd eftersom den online-apotek lager generiska läkemedel.

Om du lider av antingen BPH eller MPB, bör du alltid konsultera med din läkare innan du tar Propecia 5mg eller 1mg och även om du köper dina tabletter på nätet, bör du bara ta dem enligt anvisningarna. Stundom människor bryter de större tabletterna i mindre delar, men det förstör den skyddande beläggningen och när läkemedlet bör hållas borta från gravida kvinnor, kan vara potentiellt farligt också. Detta läkemedel kan orsaka vissa biverkningar såsom minskad ejakulatvolym, erektil dysfunktion, onormal sädesavgång och smärta i testiklarna, men dessa är sällsynta och vanligtvis skulle snabbt avta efter avslutad behandling.

Å andra sidan, är Propecia 1 mg mycket effektivt och fungerar bra för mer än 70% av patienterna, upplever manligt håravfall, medan 50 procent av dem inte bara stoppa håravfall, men även uppleva en del hårväxt . När det kommer till benign prostatahyperplasi, de större Propecia 5mg piller är lika effektiva och majoriteten av den behandlade män meddelande minskning i prostata storlek och lindring av symptomen.

När du tar tabletterna, är det viktigt att hålla ut eftersom ingen av dem fungerar direkt och resultaten ses normalt efter några veckor eller månader. Det är också mycket viktigt att informera din läkare om dina hälsoproblem och de mediciner som du för närvarande eventuellt tar sedan Propecia kan interagera med några av dem.