kvinnor med håravfall – sörja sin förlust

Vi upplever en mängd känslor från vår barndom tills vår bortgång. En av känslor är svåra att komma till rätta med är sorg. Vi kan sörja förlusten av en nära anhörig eller vän, förlust av ett jobb eller hem. Förlusten av något viktigt för oss är en sorg trigger. Så tänk sorgen och känslorna härrör från detta, kvinnor med håravfall erfarenhet.

Bläddra igenom alla kvinnor tidningen och du hittar helsidesannonser för hårprodukter. Ofta är dessa annonser har attraktiva kvinnor med sina långa flätor glimmande i ljuset. De har ofta kvinnorna bredvid en vacker man eller i lyxiga omgivningar ger ett intryck till läsaren måste man ha vackert hår för att locka en partner eller att lyckas i livet.

Den första upptäckten håravfall sker kan vara en chock. Man ser på de förlorade delarna på deras örngott eller trassliga i sin hårborste eller kam. Är det mitt? Det kan inte vara! Misstro och förnekelse skicka dem kontroll och efterkontroll av spegeln för att avgöra om detta verkligen är sant och som verkligen händer med dem.

Många tårar kan kasta som dessa kvinnor börjar sorgen över deras förlust. Detta är inte bara deras håravfall de sörjer men de förändringar i livet sin förlust har skapat eller aspekter av deras liv som de tror kommer att ändras. Den sörjer för den fysiska förändringen till sin kropp och sitt utseende.

Kommer min partner eller make fortfarande hitta mig attraktiv?
Kommer folk peka eller stirra på mig när jag är i offentligt?
Vad kommer mina vänner och familj säga?

Vissa kvinnor kan ta för att täcka sitt huvud med en hatt eller scarf i fåfängt hoppas att deras problem kommer att försvinna eller som en snabb fix. Andra kommer att dra sig tillbaka från sociala aktiviteter för att rädda sin förlägenhet eller på grund av rädsla för åtlöje.

När kvinnorna kommit till insikt deras problem inte kommer att fastställas under natten de börjar söka en realistisk svar på deras håravfall. Detta kan vara genom att söka efter produkter eller behandlingar finns tillgängliga för dem eller genom att söka medicinsk rådgivning.

Till de vars håravfall är permanent, kommer många att komma till ett accepterande av deras förändring av utseendet och gå vidare blottar sitt huvud proudly till världen. Andra kommer ständigt söka efter ett svar eller möjlighet att återställa sin förlust och som ett resultat kommer att ta längre tid att ta sig ur sin sorg.