får vissa håravfall behandlingar orsakar inga biverkningar

Letar du efter någon att skylla för din skallighet? Dihydrotestosteron (DHT) är skyldig! Eftersom medicinen vet detta, har läkemedel försökte stoppa detta hormon från att agera, men det kom med många biverkningar. Nu några droger hävdar att de inte orsaka biverkningar, men om de alla gör samma sak, är det möjligt att vissa har biverkningar och andra inte?

Trettio till fyrtio procent av vuxna män kommer att drabbas av androgen alopeci eller manliga mönster skallighet. Kvinnor skyddas av sina hormoner före klimakteriet, men efter klimakteriet siffran är densamma.

DHT är den mest aktiva formen av testosteron, den så kallade manliga hormonet. Egentligen testosteron finns i båda könen, men män har mycket mer. Denna kamrat ger män sina särdrag (t.ex. hår distribution, röst, och en del människor tror, ??även beteende) genom att binda till receptorer som finns på cellernas kärnor och orsakar vissa gener att uttrycka sig samtidigt sätta andra att vila.

Vissa människor har ärvt gener som orsakar håret att växa tunnare och mindre. Dessa gener är naturligt sover, men DHT aktiverar dem. Detta är helt naturligt, men när DHT är för mycket eller när generna är särskilt kraftfull, kommer det att orsaka håravfall (aka skallighet).

Eftersom vi inte kan förändra våra gener, försöker medicin för att minska sin verksamhet. Vad håravfall behandling droger gör är antingen stoppa DHT från att binda till celler (därmed hålla håravfall gener vilande) eller stoppa DHT produktionen helt.

Dock kommer stoppa DHT slutar också sin andra åtgärder, som orsakar impotens, gynekomasti (manliga bröst) och eventuell förlust av kroppsbehåring. Om det är det manliga könshormonet, för män, minskar DHT innebär att minska manliga egenskaper.

Men inte alla tillskott orsaka detta. Varför? Eftersom vissa kommer att stoppa DHT från att binda till vissa typer av celler, men gör det möjligt att binda till andra. Det händer eftersom tillgång till dessa celler är annorlunda eller att själva receptorn är annorlunda, men det spelar ingen roll – det viktiga är att vi kan stoppa DHT från att binda till håret (backning skallighet) samtidigt som den binder till andra celler ( reducerande biverkningar). Det kommer alltid att finnas kvarstående biverkningar, men att mer än 99% människor blir det ingen.

Så nu vet du att det är möjligt för vissa tillskott inte att orsaka biverkningar lika mycket som andra – nej, det är inte all marknadsföring. När du handlar för håravfall behandling alltid leta efter de som modigt uppger att de orsakar inga biverkningar – om de säger att det är sant, eftersom FDA inte kommer att tillåta de som orsakar massor av biverkningar att ljuga.