behandling av håravfall hos män – de bästa sätten avslöjade

Känner du dig generad över att stå framför din spegel varje morgon på grund av din vikande hårfäste? Om svaret är ja då måste du veta att du inte är den enda. Håravfall är ett mycket vanligt problem och många människor plågas av det. Dock måste det nämnas att i män håravfall är vanligare än kvinnor. Du kommer knappast se en skallighet kvinnor går förbi dig, men en tunnhårig man är en vanlig webbplats. Egentligen finns det en skillnad mellan hår falla i män och kvinnor – från orsaken till behandlingen allt skiljer.

Tidigare som ansågs vara genant, men du kan ta hjärtat från det faktum att numera en skallig hjässa är en mode uttalande. Men som sagt, du kanske någon som inte gillar en renrakad huvud. Så, är det viktigt för dig att veta om orsaken till håret falla och hur kan du behandla det. Hos män håravfall orsakas främst av känsligheten av manligt könshormon, androgener. Viss del av din hårbotten kan vara extremt känslig för androgen som cirkulerar i blodet. Detta kan göra att dina hårsäckar krympa och därmed de förlorade hårstrån kan inte ersättas.

Det börjar vanligtvis vid 25 års ålder och därefter följer ett visst mönster. Först kommer du att se en vikande hår linje och nästa håret på mitten av huvudet också börjar att tunna. Sedan gradvis de två skallighet områden på huvudet möts och bildar en U-form. Håret som förlorat växer inte tillbaka lika snabbt som det borde. Du måste förstå att håravfall hos män kan vara till stor del genetisk och är något naturligt. Det är inte en sjukdom. Så, om du vill växa tillbaka håret du kommer att behöva investera tid och pengar.

medicinsk behandling

Detta problem är mycket vanligt och därför de behandlingar relaterade till det är också vanligt. Behandling med läkemedel är en mycket vanligt alternativ och du kan prova det.

1) Minoxidil Lotion – Du kan använda denna lotion två gånger dagligen. Denna lotion är ganska effektiv i växande nytt hår. Det är inte tillgänglig på NHS receptfritt, men du kan köpa den över disk. Men, måste du fortsätta använda det eftersom när du slutar tillämpa lotion du kommer återigen uppleva hår falla.

2) Finasterid – Det kommer i form av en tablett och den stannar effekten av manligt könshormon. Det stoppar håret falla och främjar tillväxten av nya hår.

plastikkirurgi

Plastikkirurgi blir väldigt populärt i detta avseende.

1) Transplantation – Om ditt håravfall är begränsat till framsidan av hårbotten kan du välja denna. Kirurgen kommer att ta bort hår från baksidan av ditt hår till toppen.

2) Scalp Reduction – Detta fungerar bäst om du har en kal fläck på toppen av huvudet.

3) Flap kirurgi-Det handlar om ett förfarande där den del av hårbotten som innehåller hår är gjorda att expandera.

slutsats

Håravfall är mycket vanligare hos män och det kan vara ganska pinsamt. Eftersom orsaken till håravfall inte kan utrotas helt det finns vissa mediciner och förfaranden för att förhindra håravfall och växa nya hår.