håravfall problem

håravfall
Var Yule Brenner mindre än maskulina eftersom han var skallig? Och har mindre hår att hans James Bond dagar höll Sean konservfabrik formulär slå ut yngre män för romantiska filmroller?

Poängen jag vill göra här är att håravfall inte behöver vara en tragedi. Det enda som förlorat är hår-inte virilitet, inte attraktionskraft, och inte ungdomar. Det är inte en nödvändig fas i livet eller ett symptom på åldrande. Det kan vara reversibla skäl för att förlora hår. När du slutar oroa kropp i håret och börja oroa håret på kroppen, är det dags att överväga orsaken.

Den vanligaste orsaken är manligt håravfall. Varför detta sker beror till stor del genetik, och inte en hel del-tyvärr-kan göras åt det. Det hjälper om vad hår det är hälsosamt.

Dock förutsätter snarare att det värsta, överväga möjligheten av en näringsbrist, särskilt om mönster av håravfall är inte typiskt för manligt håravfall. Det är, är håret inte förlorat på ett jämnt retirerande hårfäste eller en cirkel av glänsande hårbotten på hjässan.

Forskare har funnit att vissa essentiella aminosyror i kosten hos försöksdjur kontrollerade gallring och förtjockning av sitt hår. En magnesium-brist råtta förlorat hår i klasar. I kost låg i biotin eller inositol _b vitaminer), blev de hårlösa.

En kost rik på B-vitaminer har resulterat i restaurering av hår. Tunga doser har revved upp hårväxt i vissa fall. Män som lider brist på vitamin B6 förlorar ofta sitt hår. Och män kortslutna på folsyra blir ibland helt skallig. Men återställt en normal intag av detta vitamin sitt hår i de flesta fall.

En kost-orienterad läkare uppmuntrar ibland hårväxt med en diet accenting protein-kalvar lever, öljäst, vetegroddar och två matskedar av granulat lecitin. Detta är logiskt eftersom håret består mestadels av protein, och dessa livsmedel är höga i B-vitaminer.

Sojaprotein har hittats i europeiska studier att förstärka hår och stimulera återväxt. En studie fann det ökad hårväxt med 156 procent, vilket resulterar i återväxt för 33 procent av håret. En bra källa till sojaprotein som tofu, sojabönor ostmassa. Det kan göras till delikata bakade rätter eller läggas till soppor och grytor. Andra bra proteinkällor är: fettsnål ost, ägg, fisk, bönor, öljäst och yoghurt.