sanningen om håravfall för kvinnor

De senaste uppskattningarna har håravfall för kvinnor påverkar någonstans mellan 30 och 50 miljoner kvinnor i åldrarna 18 och 80. Fantastiska siffror, särskilt när man tittar på hur mycket vård de flesta kvinnor tar att hålla sina lås ser sitt bästa. Antalet schampo, balsam och färgämnen är nästan obegränsade, de flesta av dem hävdar att återställa kroppen och glans till matt, livlöst hår. Jag tror att du håller med om att deras verkar vara en klyfta mellan löften och resultat.

Sanningen om håravfall för kvinnor är att det kan orsakas av en myriad av olika tillstånd såsom genetik, stress och val av livsstil.

Den genetiska / ärftlighet del av ekvationen är en som ofta förbises. Håravfall för kvinnor kan ärvas från båda sidor av släktträdet. Den vanligaste genetiska tunnhårig och / eller gallring tillstånd hos kvinnor är kvinnliga mönster skallighet. Detta tillstånd är förvånansvärt vanligt, speciellt när man tar hänsyn till det faktum att en form av det manliga hormonet testosteron är den drivande kraften bakom detta tillstånd. Kvinnliga mönster skallighet är mycket svårt att vända, kräver snabba riktade åtgärder tidigt i spelet.

Stress induceras skallighet å andra sidan är i allmänhet inte permanent. I själva verket kanske förvånar många kvinnor att stress kan vara en stor negativ pådrivande faktor i utseendet på sitt hår. Förklaringen är ganska enkel, när du är under stress den näring som behövs för friskt hår helt enkelt inte göra det till hårsäckarna. Detta är sannolikt till följd av en kombination av stressinducerad dåliga matvanor och minskat blodflöde till hårbotten på grund av kroppens egen kamp eller flykt mekanism.

Ett annat allvarligt problem är dragkraft alopeci. Enligt min åsikt många fler kvinnor upplever detta villkor än de generella siffrorna speglar. Det är också ganska allvarliga och kan kräva operation hårtransplantation för att ge ett lyckligt slut. Sanningen om håravfall för kvinnor avseende dragkraft alopeci är det kunde ha undvikits, eftersom den orsakas av håret dras för hårt. Om du börjar känna igen din del breddning eller hår faller ut i handfatet eller duschen och bär en flätad eller tätt dras tillbaka frisyr det bästa råd är att göra några ändringar nu innan skador på ditt hår och hårbotten blir permanent.

Visst finns det mycket mer att håravfall för kvinnor med andra möjligheter är telogen effluvium, klimakteriet, postpartum alopeci, polycystiskt ovariesyndrom, alopecia areata, Crash diet, sjukdom, hårbotten infektioner och autoimmuna sjukdomar som alopecia areata.

Även om orsakerna är bred finns det ett antal gemensamma trådar som du kan hålla i för att finna effektiva prisvärda lösningar.

Först och främst inse att om ditt hår ser ohälsosamt och börjar falla ute är ett problem. I många fall, om du kan identifiera orsaken du kan vända ditt håravfall i några månader.

Andra, i över hälften av fallen hårsäcken själv börjar krympa orsakar en del hår att gå förlorad och andra att synas tunt och livlöst. Dessa är vanliga tecken på tidigt stadium kvinnliga mönster skallighet och ju förr du känner igen och behandla sjukdomen desto bättre dina chanser att lyckas kommer att bli. Det finns ett antal hårväxt produkter på marknaden som är värt att kolla in om du känner att du faller in i denna kategori.