örter för håravfall, växtbaserade behandlingar för hårvård

En sund tillväxt av hår är en önskad sak för alla särskilt hos kvinnor som fritt flöde, blankt och vackert hår beskriver hennes skönhet som helhet. Så om det börjar plötsligt hår falla kan det vara en mardröm för någon och Alopecia hos män är lika illa. Folk i allmänhet är ganska medvetna om sitt hår mycket mer än den allmänna hälsan.

Hår falla kan uppstå på grund av matsmältningsbesvär, brist på näringsämnen i kroppen, plötslig vinst eller förlust i vikt eller på grund av långvarig lider av någon sjukdom. Kvinnor möter generellt håravfall på grund av anemi eller graviditet. Biverkningar av någon medicin kan också leda till håravfall.

växtbaserade behandlingar för håravfall

Nu för tiden ett antal schampo, hår olja hår potions, främjas genom media och de är lätt tillgängliga för alla. Men om dessa produkter är värt att försöka eller inte lämnar mycket utrymme för diskussion. De naturligt förekommande örter har prövats genom tiderna och deras effektivitet är bortom allt tvivel.

Ett. Aloe Vera förbättrar blodcirkulationen och stimulerar hårväxt. Den förhindrar också alopecia. Tillämpning av aloe direkt på hårbotten hindrar håret falla och främjar tillväxten av hår.

2. Arnica – Olja utvinns från de torkade Arnica blommorna har brandfarliga egenskaper som minskar mjäll gör hårbotten sund portion i hårväxt. Oljan stimulerar också hårsäckarna som stärker håret och även förebygger för tidigt åldrande av håret.

Tre. Björk – Många människor försöker björkolja som tros främja hårväxt och förhindrar plötsliga gallring av hår.

4. Grönt te har katekiner som reducerar håravfall hos män. Dricka 3-4 koppar grönt te dagligen eller ta grönt te kapslar är fördelaktigt vid behandling av håravfall.

Fem. Brahmi har antioxiderande egenskaper och det ger näring till håret och främjar tillväxten av håret. Dessutom den bekämpar mjäll och förhindrar håret från uppdelningen.

6. Kamomill ört är bra att bekämpa mjäll och det förhindrar också torrhet i hårbotten. Det stärker håret och botar skadan som orsakas av vissa interna störningar.

7. Catmint ört används för sköljning efter att tvätta håret. Detta förhindrar klåda i hårbotten som förhindrar håravfall.

8. Lök hjälper hårväxt om utvärtes innan tvätt av håret. Lök är rik på svavel som hjälper till vid läkning av skador i hårbotten.

Hälsa av håret beror till stor del på den allmänna tillståndet i kroppen. Äta näringsrik kost, dricka mycket vatten och att ha tillräckligt med sömn alla bidrar till skinande och attraktiv man.