orsaker och behandling av skallighet och håravfall

Problemet med håravfall är mycket vanligt och båda könen genomlida detta problem. Håravfall är staten där håret börjar bli tunt och så småningom faller. Även i detta läge inte mycket hår växer på huvudet och det leder till situationen för skallighet. Problemet med håravfall är vanligt att både män och kvinnor men mönstret av håravfall är inte densamma. Det varierar från ett kön till andra och här kommer vi att berätta om några av mönstren. Den manliga mönster kallas androgen alopeci och kvinnliga mönster av håravfall kallas androgen alopeci. Det finns också några andra mönster som alopecia areata där bara några hårstrån går förlorade från huvudet, är håravfall totalis där alla huvudhår går förlorade och den sista alopeci Universalis, där håret försvinner inte bara från huvudet utan från kroppen som väl.

För att hitta lösningar på alla typer av problem bör man först finna dess grundorsak, så att den mest effektiva behandlingen kan föreslås. Så innan vi går över till att diskutera behandlingen håravfall, låt oss först tala om orsaker till håravfall. Orsakerna är följande:

Ett. Om du har gått igenom en operation eller någon långvarig sjukdom under den senaste tiden så hittar håravfall i överdriven mängd. Detta är på grund av stress och är av tillfällig karaktär.
2. Hormonell obalans är en av de vanligaste orsakerna till håravfall hos både män och kvinnor. Du kan bli av med detta problem genom att ta behandling för att stoppa hormonell obalans.
Tre. Vissa läkemedel såsom läkemedel som används för att behandla sjukdomar som gikt, högt blodtryck och hjärtproblem.
4. Vissa infektioner såsom svampinfektioner i hårbotten kan orsaka håravfall.
Fem. Några bakomliggande sjukdomar som diabetes kan orsaka håravfall och allmänhet i sådana situationer indikerar förekomst av sjukdomen.

Det finns vissa typer av frisyrer som också orsaka håravfall.

Om du är också lidande genom något av dessa problem så oroa dig inte. Det är håravfall behandling för orsakerna beskrivs ovan och vi kommer att beskriva dem en efter en här. Först av allt konsultera en läkare som är specialiserad på detta område. Han kommer att analysera orsaken till håravfall och sedan kommer att föreslå en behandling för att ta itu med det. Om orsaken till håravfall är något visst läkemedel så kan du undvika det och få lite ersättning för det. Om detta inte är orsaken då du skulle få råd att använda någon produkt som hämmar hår falla. En sådan produkt som är ganska bra som en håravfall behandling är procerin. Den här produkten är ganska bra eftersom det ger lösningen på håret falla på främst två sätt. En form av lösning är kapsel som du kan ta oralt och andra sättet är att behandla genom procerin serum som du kan ansöka till hårbotten. Denna produkt är tillverkad av sådana beståndsdelar att de blockerar testosteron från att konvertera till DHT.