Kanekalon frizz vilka är effekterna på ditt hår ersättning

Kanekalon fiber under många år var den huvudsakliga vistelse i hårersättningsbehandlingar branschen. Ursprungligen utvecklad för damer peruker tillverkarna snart fann att det var ett bra alternativ till äkta hår hår ersättare. På 70 och 80-talet merparten av mäns hår ersättare gjordes av en typ av hybrid Kanekalon fiber kallas Toupelon. Skillnaden mellan de två fibrerna är manligt i färga flyg och en behandling som gav lite mer frisyrbevarande med Toupelon fibern. I slutet av 80-talet rörelsen gick till människohår för män hår bit industrin och syntetiska fibrer ansågs passé. Dock var Kanekalon fiber fortfarande behövs av industrin för gråa procentsatser. Anledningen till att använda fiber för grå var att försäkra att om hår bit måste vara färgat det säkert kunde göras utan de grå procentsatser är färgat liksom syntetiska tar inte hårfärg.

Den största nackdelen till Kanekalon syntetisk fiber är Frizz. Fiber frizz orsakas oftast av friktion. Denna friktion kan uppstå från att sova med håret bit på huvudet och huvudet gnugga på kuddfodral eller om bäraren alltid bär en hatt eller head set. Någon där det finns en möjlighet för håret att gnida mot något du hittar frizz. I vissa fall frizz och plattas ut med användning av en locktång kalibrerad för låg värme för användning på syntetiska fiber eller med ånga men när fibern har frizzed för mycket är det nästan omöjligt att komma ut. För det syntetiska håret bäraren som sover i sitt hår och det rekommenderas att ett satin örngott användas för att minska friktionen och syntetiskt hår bäraren bör alltid undvika värme och termisk styling verktyg.