hur du raka huvudet

Rakning huvudet är mycket populärt med goda skäl – många kvinnor älskar utseendet! Det är speciellt populär bland skallighet män delvis som ett försök att dölja sitt håravfall, men det är inte heller ovanligt bland män som har fullständiga huvuden hår.

Jag har raka mitt huvud av och på de senaste åren och här är min metod som föredras, lärt via något smärtsamma försök och misstag!

Ett. Först, trimma håret så nära som möjligt. Du kan använda en “summer”, även om jag rekommenderar en resa till frisören för första timer.
2. Ta en dusch i vått och fullt återfuktar hårbotten
Tre. Applicera din favorit raklödder eller gel på hela din hårbotten, ens några kala delar. Jag föredrar “Trol” varumärke, även om det är svårt att hitta dessa dagar. Massera krämen eller gelen i hårbotten för ett par minuter minimum.
4. Shave precis som du rakar ansiktet. Rakning med säden, och försök att passera över varje område endast en gång. Korta jämna slag utan mycket tryck tenderar att undvika hack och repor.
Fem. Du kommer att lära sig med tiden hur man bäst att raka din hårbotten eftersom varje huvud skiljer phrenologically. Du får lära dig gupp, spår och andra egenheter huvudet över tid och huvudet rakning kommer att bli lättare.
6. När du är klar, skölj väl. Du kanske vill använda din vanliga ansikts inlägg shave lotion eller kräm i hårbotten också.
Ta väl hand om din nya skalliga huvud. Du behöver en hatt och kanske solkräm. Din hårbotten kanske aldrig har sett solen förut och kan solbränna på bara några minuter annars. Dessutom kan det bli kallt lätt. Jag sov med en hatt de första nätterna trots att det var sommar.

Njut av din nya look! Kvinnor kommer att märka, och en del kommer att älska det. Ge dig själv minst ett par månader för att avgöra om ett rakat huvud är för dig. Det är en populär look, mycket bekvämt, men inte för alla.