hemgjorda håravfall

Det är inget fel med att förlora några delar av vårt hår här och där. Detta händer när vårt hår blir våt eller när vi kamma det. I själva verket har hår att falla ut så att den kan bytas ut mot nya trådar. På en dag är den genomsnittliga att vi kommer att förlora omkring ett hundra hårstrån. Men om du förlorar mer än detta belopp, kan du ha ett tillstånd som kallas håravfall.

Om du känner att detta kan vara ett tillstånd som du har, är det första som du behöver göra för att konsultera en expert och vänta på rätt diagnos. Folk brukar få permanent håravfall på grund av deras gener eller på grund av en hudsjukdom som de har. Dessa människor bör be en läkare och ta reda på vilka alternativ som finns tillgängliga för behandling.

Men om du bara går igenom tillfälligt håravfall, kan du hantera det själv med hjälp av några huskurer. Den här artikeln kommer att ge dig tips på vad du kan göra hemma.

Det första man kan tänka på är massage. Även i gamla tider, har massage visat sig minska håravfall eftersom det stimulerar styrka i hårsäckarna. Förutom detta kommer trycket placeras på hårbotten leda håret att växa snabbare. Detta sker ofta för hand. Du kan göra det på egen hand eller har någon göra det åt dig. Du kan också köpa en elektrisk hår massager som du kan köpa i skönhet butiker.

Det finns också het olja behandlingar som du kan använda. Hår experter säger att människor som lider av håravfall kan få en hel del fördelar med att använda het olja behandlingar. Dessa är bra för hårbotten sjukdomar som inte är allvarliga. Det bästa sättet att dra nytta av detta är att ha tre behandlingar på minst per vecka. Detta kan göras hemma, men se till att du har en duschmössa hands. Det finns färdiga att använda håravfall behandlingar som du kan köpa som har oljor från oliv, kokos och sesam.

Aloe vera extrakt är bra håravfall lösningar. Du kan använda detta som ditt schampo, som hårvatten, eller dricka det så att kroppen kan absorbera näringsämnen. Kanel och honung är också idealiska för stora håravfall. Dessa gemensamma ingredienser har egenskaper som ökar styrkan av hår. Du kan göra en pasta och lägg dem på rötterna av håret och på hårbotten.

Prova dessa enkla att göra och billig huskurer för ditt hår. Om inget annat hjälper och du fortsätter erfarenhet snabb håravfall, konsultera en hudläkare som kanske kan identifiera orsaken till detta och förskriva behandlingar som kan hjälpa till att lösa problemet.