håravfall förebyggande-varför går kastrerade män aldrig skallig

Obs-Detta innehåll endast presenterar översikter av håravfall förebyggande forskning i undervisningssyfte och ersätter inte medicinska råd från en professionell läkare.

Den bästa starten till att förhindra håravfall är att förstå grunderna i håret: vad det är, hur det växer, vad kan systemet funktionsstörningar få den att sluta växa.

Vanligaste håravfall faller under vad som brukar kallas manligt håravfall (MPB). Även kallad MPB, kvinnor drabbas av ett liknande syndrom, så det är mer korrekt kallas ärftligt håravfall. Även håravfall är inte liv eller hälsa hotande, kan det orsaka allvarliga problem med en persons psyke och självförtroende. Det har ingen absolut botemedel hittades för håravfall, och många faktorer av håravfall är ärftligt, men det finns flera förebyggande åtgärder man kan vidta för att upprätthålla friskt hår och hårbotten.

Även om både män och kvinnor kan drabbas av betydande håravfall, kommer över 50% av män lider med manligt håravfall (MPB), även känd som androgen alopeci, någon gång i sitt liv. Orsaken till håravfall är en genetiskt ärftlig känslighet för dihydrotestosteron (DHT) och 5-alfa-reduktas. Enzymet 5-alfa-reduktas omvandlar testosteron, ett manligt hormon, till DHT, det ämne som identifierats som de slutliga orsaken till håravfall.

Håravfall har märkt och studerat hela åldrar, och några intressanta upptäckter gjordes i gamla tider. För ett det märktes att eunucker: dessa män utan könsorgan-aldrig gick flintskallig. Män som var kastrerade till följd av olyckor i striden också aldrig gick flintskallig. Detta var den första indikationen på att testosteron hade något att göra med håravfall. Det har även visat sig att ju mer recessiv håret genen, desto mer benägenhet för skallighet en.

Några vanliga myter har uppstått om håravfall. På grund av medicinska framsteg många av dessa myter håller på att åtgärdas och korrigeras. Till att börja med, även androgen alopeci eller mönster skallighet är genetisk och därför kan vara ärftlig, är det inte vidare genom bara din mammas sida av familjen. Endera sidan av familjen kan passera ner genetisk disposition mot skallighet. Dessutom, i motsats till gamla familj sagor, orsakar bär hattar inte skallighet heller.

Bortom den genetiska benägenhet för vissa människor mot håravfall, det verkar finnas olika kostvanor triggers som aktiverar processen, ett begrepp som är lovande eftersom detta kan kontrolleras.

Effekterna av fettrik kost och ökningen av DHT (dihydrotestosteron), en kemikalie som produceras av kroppen fann att orsaka håravfall, är inte avgörande vid denna tidpunkt. Däremot tycks det finnas ett samband, eftersom samhällen som konsumeras relativt fettsnål kost såsom pre-världskriget Japan upplevt nästan inga mönster skallighet, medan i post-världskriget Japan finns det en ökning av mönster skallighet som sin samhället förbrukar en högre fetthalt kost. I själva verket, asiatiska och afrikanska män i sina hemländer traditionellt lider mycket lite Manligt håravfall (MPB). Även när samma folk kommer till Nordamerika, de börjar utveckla MPB.

Eftersom människor av alla raser och etniska grupper tenderar att utveckla MPB eller androgen alopeci, men uppvisar inte dessa tendenser innan han flyttade till Amerika, kan förändringar i kosten vara en ledande bidragande faktor. Kostvanor mycket fett gör ökar testosteron, som är den viktigaste komponenten i DHT. Mer forskning behöver göras på detta ämne för att nå avgörande bevis, även om det säkert inte kunde skada att sänka sitt fettintag.

Det finns ett antal livsmedel och ämnen för att undvika och begränsa intaget av. Ämnen som alkohol, koffein, socker och nikotin kan tömma kroppen på näringsämnen och höja adrenal nivåer, vilket kommer att orsaka en kedjereaktion av att producera mer androgen och orsakar håravfall. Höga nivåer av mättat fett och kolesterol rika livsmedel är också kopplat till ökad DHT nivåer och deras konsumtion bör begränsas. Dessutom har vanligt bordssalt varit kopplade till håravfall. Och den genomsnittliga kost ger den rekommenderade mängden natrium intag, och därför bör salt aldrig läggas till mat. Men när man använder salt för smaksättning vid matlagning, se till att använda salt med jod är att det är ett näringsämne som är avgörande för hårväxt också, såvida du inte är en vanlig konsument av fisk och skaldjur, som innehåller höga halter av jod.

Även håravfall kan orsakas av många andra variabler, kommer bristen på rätt kost orsakar förvisso håravfall hos många människor. Lyckligtvis kan anta en riktig kost som innehåller rätt näring vända håravfall som orsakas av undernäring. En sak är säker, oavsett om ditt håravfall har orsakats av undernäring eller inte, anta en hälsosammare kost hjälper funktionen av andra delar av kroppen.

Det finns några metoder som har använts att förhindra håravfall på vissa människor, utöver de dietary förbättringar, finns det några naturläkemedel avhjälpa förslag. Massage och aromterapi har använts med viss framgång. I ringa fall av tillfälligt håravfall, kan hårväxt kan stimuleras genom massage eftersom blod och syre flödet till hårbotten måste vara frisk för att håret att växa. En blandning av sex droppar vardera av lavendel och viken eteriska oljor i en bas av fyra uns av antingen mandel, sojabönolja eller sesamolja masseras in i hårbotten och fick stå under 20 minuter har använts av arom terapeuter att stimulera hårbotten. När blandningen är i hårbotten i 20 minuter, tvätta håret och hårbotten med ditt vanliga schampo blandas med tre droppar bay eterisk olja. Massera hårbotten i allmänhet i ett par minuter om dagen kan stimulera blodflödet till hårsäckarna och i lindriga fall stimulera vissa hårväxt. Naturligtvis måste man vara noga med att vara varsam när massera och inte dra i håret eller använda fingernaglar när massera hårbotten. Om man är orolig naglar i vägen på grund av extra långa naglar, det finns flera alternativ. Den ena är en platt-handed massage, som samtidigt inte är lika effektiv som finger massage kan ge några cirkulationsrubbningar fördelar och resultat.

Det finns flera elektriska massörer på marknaden som har ett fäste för hårbotten massage också. En orientalisk metod som kallas Qi Gong (uttalas Chi Kung) har använts för att öka cirkulationen i hårbotten och ansikte också. Fingrarna bör placeras i centrum av skallbasen och sedan börja knacka ungefär 30 gånger. Arbeta dig utåt mot öronen fortsätter att knacka försiktigt. Efter att ha nått öronen går tillbaka till mitten av skallen lite högre upp och arbeta dig runt på örat regionen. Håll gå upp ungefär åtta nivåer, varje gång upprepa processen.

Det finns ett klart samband mellan prostatacancer och håravfall för män, och därmed ett samband mellan genombrott i BPH behandlingar utvecklas och deras effektivitet för att återställa hårväxt. Det har varit några örter som har experimenterat med ört Saw Palmetto för att blockera produktionen av DHT vid behandling av BPH. Även om de flesta studier av Saw Palmetto har varit för behandling av benign sjukdom, har senare studier har utförts på dess effektivitet vid behandling av förlust. Örten har befunnits fungera i kampen mot godartad prostataförstoring sjukdom genom att sänka nivåerna av DHT, som är en känd orsak till androgen alopeci. Studier har visat Saw Palmetto extrakt är ett effektivt anti-androgen och därför finns det löfte om dess effektivitet som en effektiv behandling för håravfall förebyggande.

Rosmarin och salvia är två örter som visat nytta av tradition när det används externt. Det föreslås att främja en ren hårbotten, stimulering av hår roten, och förtjockning hår bör man koka ihop i vatten rosmarin, salvia, persika leaf, nässlor och kardborre. Sila de lösa örter från flytande och använda vätskan att tvätta håret dagligen. Rekommenderade också är stöpning ett uns av marknära rosmarin, två uns av marken salvia, och ett halvt uns av marken nässlor i en pint av etylalkohol i en vecka, sila av lösningen och tillsats av ett uns av ricinolja och ett uns av vatten till vätska. Detta sägs för att göra en stor hårvatten att tillämpa på kvällen innan sängen eller strax innan schamponering.

Hår är ett levande protein, och som med alla levande del av vår kropp som vi måste se till att upprätthålla god hälsa för att optimera våra möjligheter att bibehålla en hälsosam hår. Rätt kost är viktigt att upprätthålla sunda hår, eftersom håret är en levande och växande del av kroppens system. Kollar det på detta sätt kan hjälpa oss att behandla våra kroppar olika och höja förväntningarna genom ordentlig vård. En sund och balanserad kost, ibland med hjälp av vitamin-och mineraltillskott och motion är alla viktiga komponenter för en hälsosam regim att upprätthålla friskt hår.

Det finns ett uppenbart samband med håravfall och prostata hälsa och detta bara ökar takten i upptäckter håravfall. De flesta behandlingar för prostata sjukdomar såsom godartad prostataförstoring (BPH) har också den trevliga sidan effekten av växande hår på huvudet på dem som tar det. Med takten i forskning och upptäckter i dag, det finns en stor optimism när det gäller håravfall förebyggande och behandling. Hår är en viktig del av vår klädsel och utseende, alltså en stor del av vår självkänsla. Det är troligt att det finns svar på din situation nu eller kommer inom en snar framtid.

Kom ihåg att återställa hårväxt inte en övernattning. Processen tar tid oberoende av den valda metoden. Ha tålamod och följa så mycket av de råd som ges av yrkesverksamma som möjligt. Tänk på att kroppen är ett system, och det är missbruk av systemet genom födointag och miljömässiga orsaker som leder till de vanligaste håravfall.