alopeci vad är det

Varför kan inte folk bara säga skallighet eller håravfall istället för håravfall? Det verkar att göra att du har någon smittsam sjukdom som låter så illa som STD! Ändå skyller de gamla romarna för detta ord – det är latin och i princip innebär skallighet!
Den gamla romarna höll det enkelt – en baldy var en Baldy och det var det. Också de var besatt av att ha ett hår och peruk affärer i Rom var en blomstrande verksamhet att vara i – inte för kvinnor utan för män! Om du inte tror leta upp dina historieböcker. Varför är det då?
Väl i antikens Rom är skallig sågs som ett synligt tecken på bristande manlighet och svaghet och vet ni vad – vi idag över 2000 år senare känner likadant. Den enda skillnaden är att vi har många fler namn för det och förmodligen lika många behandlingar som skulle anses orm olja i bästa fall.
Men vi har en bättre än romarna-Vi vet vad som orsakar det, och vi har fått lite lite “magiska drycker” som arbete och vi behöver inte gå till någon häxdoktorer antingen att få dem.
I grund och botten alopeci – skallighet OK, OK orsakas av en kemisk obalans i kroppen som manifesteras (jag älskar det ordet!) I hårsäcken. av någon anledning män är mer mottagliga för detta än kvinnor. Men fler kvinnor lider nu från skallighet och håravfall – Hurra för lika rättigheter! Vi delar nu skallighet som jämlikar!
Fast skämt åsido det är inte mycket roligt om det verkligen få ner dig – alla gillar att vara glad och särskilt om du är en kvinna som lider av allt detta är det troligt att ha en lägre mängd självkänsla än du någonsin har upplevt i ditt liv. Den goda nyheten jämfört med män med skallighet är att det är mycket mer behandlingsbara så inte krypa när din läkare säger att du har alopeci – det är botas.
När killarna – hårdare arbete och mindre chans att lyckas är framför dig! Du måste kolla vad som finns som har fått ett rykte om arbete och ge det en chans!