verkligheten om håravfall

Det är brukligt att kasta håret varje dag och faktum är att vi löst mellan 100-125 hårstrån på en viss dag. Hår som är utgjutet faller ut i slutet av växtperioden. Vid varje given tidpunkt 10% av vårt hår är i vad som kallas en “vilofasen” och efter 2-3 månaders vila, faller håret ut och nytt hår växer i dess ställe. Vissa människor, däremot, upplever mer håravfall än normalt.

När vi blir äldre, både män och kvinnor upplever håravfall. Det är en naturlig del av åldrandet. Kallade androgen alopeci, står för 95% av alla håravfall. Androgentic Alopecia kör ofta i familjer och drabbar ett antal människor mer än andra. Hos män är det ofta kallas manligt håravfall.

Det kännetecknas av en vikande hår linje och skallighet på toppen av huvudet. Kvinnor, å andra sidan, inte gå helt skallig även om deras håravfall är allvarlig. Istället är håravfall spridas ut jämnt över hela sin hårbotten.

Hormoner spelar en dominerande roll när man talar om androgen alopeci. Enkelt uttryckt, både män och kvinnor avkastning testosteron. Testosteron kan omvandlas till dihydrotestosteron (DHT) med hjälp av enzymet 5-alfa-reduktas. DHT krymper hårsäckar som orsakar membranen i hårbotten att tjockna, blir oelastisk och hindra blodflödet. Detta gör att hårsäckarna att förtvina. Som ett resultat, när ett hår faller ut, är det inte ersatts.

Självfallet män generera mer testosteron än kvinnor och uppleva mer håravfall.

Medan Androgen alopeci är den främsta anledningen till varför individer upplever håravfall, är det inte den enda. Medicinska tillstånd som hypotyreos, ringorm och svampinfektioner kan orsaka håravfall. Enskilda läkemedel såsom blodförtunnande medel, gikt medicinering, p-piller och för mycket A-vitamin kan orsaka plötsliga eller onormalt håravfall som kan följa en krasch diet, oväntade hormonella förändringar, cellgifter och strålning.

Emotionell stress, graviditet, eller kirurgi kan också orsaka vårt hår att falla ut och är oftast inte märks förrän 3-4 månader efter den påfrestande händelsen har ägt rum. Stress kan orsaka en uppbromsning av ny hårväxt eftersom ett större antal hårsäckar ingå vilofasen och ingen ny hårväxt upplevs.

En extra sätt på vilket personer drabbas av håravfall är på grund av mekaniska stressfaktorer på håret och hårbotten. Bära flätor, rastaflätor eller trånga rullar som slutar upp att dra i håret kan ärr i hårbotten och orsaka bestående håravfall. Hår produkter såsom het olja behandlingar och kemikalier som används som stöd för permanenter kan orsaka inflammation i hårsäckarna som dessutom kan leda till ärrbildning och håravfall.

För mer information besök: Http :/ / www.Ditt Hår-Review.Com