stressen håravfall – 5 tips för att undvika det

Moderna livet är fullt av stress och höga halter kan ha många oönskade konsekvenser, bland annat stress håravfall, ångest, depression, högt blodtryck och hjärt-kärlsjukdom.

Det finns flera typer av tillhörande håravfall, inklusive alopecia areata, ett tillstånd där intensiv stress orsakar vita blodkroppar att attackera hårsäckarna, och telogen effluvium, vilket gör att hårsäckarna att gå in i en vilofas. Båda kan orsaka stora mängder hår falla ut, och är oftast övergående, med hår som växer tillbaka när stressen minskar.

Här är fem tips för att hjälpa till att bekämpa förlust stressen hår.

1) meditera.
Meditation kan hjälpa dig att slappna av och minskar eller minimerar trycket i livet. Bara tio till femton minuter om dagen kan ha en nästan djupgående effekt.

2) Få massor av sömn.
Någonsin märker att när du är trött du är mer sannolikt att vara cranky och lätt irriterad av små saker i livet? Utvilad människor tenderar att vara mer avslappnad. Den mängd sömn som behövs för att vara väl utvilad varierar från person till person, men sju till åtta timmar om dagen fungerar bra för de flesta människor.

3) Minska eller eliminera koffein.
Detta omfattar inte bara koffein i kaffe och te, men från andra källor såsom läsk och medicinering. Det kan svårt att göra så många människor är beroende av koffein, oavsett om det är en kopp kaffe för att komma igång på morgonen, eller höga koffein läsk hela dagen, men det är oftast lätt att åtminstone måttligt koffeinintag.

4) motionerar regelbundet.
Forskning och praktisk erfarenhet visar dem som utövar påverkas mindre av stress. Även att gå från stillasittande att bara gå några minuter om dagen kan ha en betydande effekt. Du behöver inte börja springa maraton för att se effekter!

5) Minimera alkoholintag.
När man dricker alkohol kan ha kortsiktiga fördelar, kan överdrivet drickande leder bara till mer problem och spänningar när han är nykter.

Stress kan ha många oönskade biverkningar, bland annat stress håravfall, depression, och andra medicinska problem. Dessa fem tips kan hjälpa dig att slappna av och minimera problem i ditt liv.