minska din gråa hår med naturläkemedel

Hår växer grått naturligt på grund av olika orsaker som stress, ärftlighet, sjukdom, vitamin-och näringsbrist. Men den viktigaste faktorn som förvandlar vårt hår grått är den snabba nedgången i melanin som ansvarar för pigmentering eller färg till håret. Utseendet på håret blir gråfärgad när molekyler av melanin separat från varandra. Hår blir gråfärgad när produktionen av melanin minskar. Så om du vill att ditt hår att vara i ett gott skick sedan försöka öka produktionen av melanin i kroppen. Några av de viktigaste orsakerna till grått hår är sköldkörtelrubbningar, vitamin B12-brist anemi, rökning, tidig menopaus och även vitigo som är ett tillstånd där huden förlorar melanocyterna och resultat i grått hår.

Det finns olika naturläkemedel som är till hjälp för att minska grånande av hår.

Ett. Öka intaget av proteinrika livsmedel som kött, mager, soja, ägg, fullkorn och spannmål.

2. Öka intaget av livsmedel rika på järn, mineraler och vitamin A och B som bananer, tomater, gröna bladgrönsaker, yoghurt, lever, torkade aprikoser, kidneybönor, ostron, ägg och solrosfrön.

Tre. Förbered en pasta av yoghurt, henna pulver och frön bockhornsklöver. Du kan också använda kaffe, basilika saft, mynta juice och methi frö pulver. Applicera pastan på ditt hår och låt den inställd för 3-4 timmar sedan schamponera håret.

4. Stress minskning är en enkel och effektiv naturlig botemedel för grånande hår. Rest, övningar och meditationer är också nödvändiga för att minska problemet med grått hår. Du måste hitta olika sätt att minska ångest och stress som dessa saker bidrar till det gråa håret.

Fem. Massera smör av komjölk i rötterna av håret för att förhindra ytterligare nedtonat. Först måste du smälta smöret och sedan sprider sig i håret och hårbotten minst två gånger i veckan och skölj den ordentligt.

6. Du kan också förbereda en blandning av riven färsk ingefära och honung. Blanda dessa ingredienser och ställ åt sidan i en container. Ta en tesked av denna blandning varje dag. Det är också ett effektivt botemedel mot grått hår.

7. Tillämpning av kokosolja är också mycket effektivt. Massera kokosolja i hårbotten varje kväll innan du går till sängs och tvätta det på morgonen.

8. Den andra effektiva rättsmedel för behandling av för tidigt åldrande är indiska krusbär. Du kan också klippa krusbär och torka i solen och sedan ta den regelbundet.