gör håret materia

Män tar inte väl till håravfall. I samma ögonblick som de ser delar av sin dyrbara manen på dusch avloppet, panik de och ta alla hårprodukter förlust behandling de kan få sina händer på. Justin Hawking, sångare i engelska rockbandet The Darkness, sade det perfekt, “… håravfall är mycket som döden för de flesta män”.

Det finns många olika skäl till varför män skulle gärna cirkel jorden till fots om det innebär att kunna behålla tjockt hår. Först är att deras förtroende är direkt proportionell mot hur mycket hår de har, när de förlorar sina lås, de förlorar deras förtroende för.

En annan anledning är att män associera en full uppsättning av hår med ungdom, makt och manlighet — tillskriver de aldrig vill erkänna att förlora.

Mer än något annat är dock den största faktorn som driver män att köpa produkter hårväxt uppfattningen att tjocka, friskt hår är en av de kvaliteter kvinnor söker i sina partners. En undersökning utförd av Psychology Today Magazine till exempel uppgav att femtiotvå procent av män tror att kvinnor skulle säga att de “generellt hitta skalliga män ointressant”.

Så förlorar sitt hår riktigt “slutet” för män?

Inte riktigt. Enligt studier, de flesta kvinnor värdesätter personlighet och karaktär mer än fysiska attribut. I själva verket, enligt samma studie av Psychology Today, skulle endast 13% av kvinnorna vars partner hade en full uppsättning av hår vara “mycket upprörd” om deras make / pojkvän förlora sitt hår.

Betrakta fallet med Sir Sean Connery till exempel. Vid 60 års ålder och med mycket lite hår kvar, var den skotska skådespelaren fortfarande tilldelas “sexigaste mannen Alive” titeln av tidningen People 1989. Och han är inte den enda skallig man som fått smickret kvinnor överallt. MSN listar 12 andra “sexiga skalliga män” som inkluderar, surfare Kelly Slater, tennis champ Andre Agassi, filmaren Marc Foster och skådespelare Vin Diesel och Taye Diggs.

Poängen här är, är en mans hår inte hans vara allt och avsluta alla, det är hans sinne för humor, hans intelligens, hans intressen, hans vänlighet, hans charm, hans talanger. Ge varje kvinna ett val mellan en tråkig, tjock-haired man med en buttre temperament och en charmig, rolig och intelligent skallig man, och hon kommer absolut hellre umgås med den senare än att vara med den förra.

Detta är inte att säga dock att du automatiskt ska gå skallig. Om du gillar att köra fingrarna genom din tjocka manen eller det du tror att ditt självförtroende och attityd är oändligt mycket bättre med en full uppsättning av hår, sedan med alla medel fortsätta med din hårväxt behandling.

Om du däremot inte vill krångla med peruker, combovers eller behandlingar och du tror att du kan dra bort den kala utseende, då, för att citera Sean Connery, “bara låt huvudet vara”.