3 mest effektiva naturliga hår falla behandling

Man tror att shedding 50-100 hårstrån per dag är normalt. Hår experter ger skälen för detta. De säger att människan har i genomsnitt 100.000 hårstrån på huvudet, därför förlorar 100 hårstrån inte orsakar märkbar gallring. Det är dock ett faktum att håret faller (oavsett mängden) är ett tecken på svaga rötter och när graden av håravfall överstiger återväxt, man måste vidta försiktighetsåtgärder för att undvika skallighet. Håravfall kan bero på flera orsaker – det kan vara ett resultat av hormonella förändringar, brist på rätt kost eller hårbotten infektion. Håravfall kan också uppstå som ett resultat av medicinska biverkningar. Oavsett orsaken till håravfall, visar naturliga hår falla behandling mycket effektiv i att bota alla problem.

hår falla behandling: ta naturens hjälp för att bota håravfall problem

De flesta läkare och experter hår rekommenderar användningen av naturliga produkter, såsom, aloe vera, ägg, teblad, eller neem att återställa hårväxt. Läkemedel ger snabb lindring men inte ett permanent botemedel. I motsats till läkemedel, naturprodukter har holistiska läkande egenskaper och ger långsiktiga fördelar. Om i ett lämpligt mått, naturliga kosttillskott ökar blodcirkulationen till hårsäckarna och rötter, vilket främjar hårväxt.

Det finns några naturliga produkter som har visat sig mycket effektiva i att kontrollera en vikande hårfäste. Några av dem är:

Bockhornsklöver frön: frön av bockhornsklöver hjälpa till att kontrollera håravfall och skallighet tendenser. För snabb lindring av problem hår falla, slipa bockhornsklöver frön och koka dem i kokosolja. Applicera oljan i hårbotten och låt verka över natten. Tvätta bort det med schampo på morgonen. Man kan också göra en pasta av fröna med vanligt vatten och tillämpa den på hårbotten. Bockhornsklöver frön har nikotin syra och protein, vilket tar bort mjäll och stärka håret axlar.

Kokos / ricinolja: kokos-och ricinolja har hår reparativ egenskaper. När de blandas samman, kan blandningen förhindra torrhet och mjäll. För mer effektivt botemedel, överväga att värma oljan blandningen och applicera det en timme innan ett schampo. Den ljumma oljan kommer att sippra in i hårrötterna, förbättra cirkulationen till hårsäckarna och stärka rötter.

Grönt te: Även grönt te är mer populär för sin viktreducerande egenskaper, är det också effektivt för att bota manligt håravfall mönster typ. Grönt te innehåller polyfenoler katekiner, vilket förhindrar utsöndringen av enzymer som leder till håravfall.

Utöver dessa kommer en balanserad kost bestående av nötter, gröna grönsaker, ägg, spannmål, morötter, russin och mejeriprodukter, främja en frisk hårbotten.