vad som orsakar håravfall hos män

Många män måste vara beredd att möta den mörka dagen då de inser att de kommer att ansluta sig till den växande raden av dem som lider med manligt håravfall. Det kan vara en tuff fråga att hantera, speciellt för de som är stolt över sina gång flödande lås. Det börjar vanligtvis att ske mellan de tidiga tjugoårsåldern och början av fyrtiotalet. Det är ofta en gradvis process som börjar med en gradvis tillbakagång på framsidan eller gallring på kronan.

Det finns 10s av tusentals hårsäckar på det mänskliga huvudet och även människor med normala friska hår kommer att fälla många hårstrån per dag. De som lider av manligt håravfall kommer inte att ersätta de hårstrån som gick förlorade. På grund av detta, kan det vara en mycket lång process innan den sjuke kommer att vara helt klassas som skallig.

Orsaken till manligt håravfall är inte helt känd. Det tros att vara en kombination av hormoner och genetik. De hormoner som en gång var så aktiv under pubertet bistå med hårväxt kan också vara de som kommer att påverka den under början av manligt håravfall.

Liksom hormonell påverkan kan genetik spela en viktig roll i manliga mönster skallighet. De genetiska makeup hårsäckar hos män som lider av manligt håravfall kan vara mer mottagliga för de negativa effekterna av hormoner.

Det finns en stor chans att om din far eller farfar är skallig, att ni också kommer att ärva sjukdomen.

Många män är bekväma att låta skallighet ta tag medan andra vill söka behandling för det. Vissa behandlingar kan innefatta;

· Regaine (Minoxidil) – Denna användes ursprungligen som ett läkemedel för att behandla blodtrycket. Dock noterades under testa tillämpningen av det faktiskt orsakade ofrivillig håravfall. Det är en aktuell lösning som måste tillämpas två gånger dagligen och kan ha positiva effekter.

· Hårtransplantation – Det handlar om att flytta friska folliklar från andra områden i hårbotten till de drabbade dem. Detta kan vara en dyr process med varierande resultat.