tappar hår till cancer

För många kvinnor kämpar mot cancer, är håret en avgörande slagfält. Det är lätt för dig att dölja förlusten av livmoderhalsen, livmodern, eller ens en av dina bröst. Men när du förlorar ditt hår till cancerbehandling, everybody meddelanden. Du vill vara stark. Du måste vara stark. För din man, för dina barn, och speciellt för dig själv.

Varför människor med cancer tappa hår
Inte alla någon med cancer eller som genomgår cancerbehandling kommer att uppleva håravfall eller håravfall. Det beror på vilken typ av cancer som du har och den behandling som du får:
• Vissa former av leukemi och lymfom har alopecia som en del av deras symptom.
• Dålig aptit och viktnedgång som ofta följer med cancer kan leda till brist på vitaminer och mineraler som gör att ditt hår att bli torrt, sprött och känsligt för skador. Otillräcklig näring orsakar så småningom dålig hårväxt.
• Cytostatika verkar genom att döda snabbt delande celler i din kropp. Helst bör detta endast rikta cancerceller. Tyvärr, även dina vanliga hårsäckar föröka i snabb takt, och så de förstörs med dina cancerceller. Omfattningen av håravfall varierar med varje chemo läkemedel. Det varierar också från en patient till en annan, även om de har samma medicin. Vissa cellgifter droger orsakar väldigt lite håravfall, om alls, medan andra kan få dig att tappa hår på andra delar av kroppen, inklusive ögonbryn, ögonfransar, och könshår.
• Däremot påverkar strålbehandling enbart hår på de delar av kroppen där strålning används. Därför kommer du inte att förlora håret på huvudet för bröstirradiation, men du kan för att förvänta dig att gå skallig om du genomgår strålning för en hjärntumör. Frekvensen och mängden strålning också bestämma omfattningen av ditt håravfall.
• hormoner som tamoxifen för bröstcancer kan leda till gallring av ditt hår.

Hantera cancer håravfall
Förlora ditt hår kan vara förödande. Men eftersom håravfall oftast yttrar veckor efter den första behandlingen, det finns sätt att hjälpa dig att förbereda för det:
• Innan något cancerbehandling, tveka inte att fråga din onkolog om hur behandlingen kommer att påverka din dag-till-dag levande. De ska berätta om dina läkemedel inkluderar sådana som kan orsaka håravfall.
• Förstå att tekniken hår ersättning är så avancerad i dessa dagar, de kan göra ditt hår ersättare så naturtrogna-att ingen ens skulle märka. Ronnie Talent, VD för Legacy Hair Center, förklarar: “För några år sedan, skulle du bara få en billig syntetisk peruk från American Cancer Society, som skulle se falska, och känner knaster. Vi kan erbjuda exakt teknik som de använder i Hollywood, med några av de finaste silkeslent hår på jorden, som ger patienten att se men de vill se. Vi har haft många patienter berättar att de föredrar håret ersättare till hur de egna hår används för att titta! ”
• Om du väljer att gå den hårersättningsbehandlingar route-kontakta en hår ersättare innan du börjar cellgifter. De kommer att ta bilder, mätningar och prover hår, så att de kan få ditt hår ersättare klar – när du behöver det. “Hur lång tid det tar beror egentligen på hur mycket anpassning. Vi kan oftast hjälpa människor inom 2-4 veckor, i de flesta fall, säger Talang, vars centrum i ligger i Charlotte.
• Klipp håret kort innan kemoterapi. Det hjälper dig att gradvis vänja sig med mindre hår. Förlora korta hårstrån är också mindre traumatiskt än att hitta klumpar av långt hår på kudden eller i din dusch avlopp.
• Använd milt schampo och en mjuk hårborste för att försiktigt ta hand om din återstående hår. Skydda ditt hår från starkt solljus och använda en bekväm kudde för att minska håravfall på natten.

Håravfall relaterat till cancer är oftast övergående. I de flesta fall kan du räkna med håret att växa tillbaka 1 månad efter den sista kemoterapi sessionen. För hjärnan bestrålning, kan det ta längre tid på ca 6 månader.

Du kan vinna denna kamp. De behandlingar som finns tillgängliga under de senaste åren ger så mycket hopp-hopp som inte fanns tillgänglig för inte så länge sedan. Oroa dig inte om hår-du kan få igenom detta ser hur du vill titta.

Legacy Hair Center specialiserat på bästa hår restaurering och hår alternativ ersättning för både män och kvinnor. Du behöver inte lida av håravfall. Besök centrum i Charlotte, North Carolina och vara bland de tusentals människor som Legacy har hjälpt nå sina mål hår restaurering.