hårtransplantation demystified

Hårtransplantation är ett kirurgiskt alternativ för många män som förlorar sitt hår gradvis, eller en skyndsam takt. Operationen är oftast en mycket väl accepterat alternativ till att få håret i fläckar som är gallring eller har helt försvunnit. Denna kirurgisk teknik innebär rörliga hud som innehåller hår från en del av kroppen till en skallig eller skallighet plats. Det används i kombination med manligt håravfall, vare sig ljus eller svår. Förfarandet har vuxit i popularitet, medan priset har konsekvent gått ner under åren. Det finns flera saker att tänka på, som med alla andra kirurgiska lösning, men det har inte bara blivit säkrare, det verkligen inte är för komplicerat för en lösning.

Håret kommer från en donator plats på patientens kropp. Läkaren tar hår som är genetiskt resistenta mot skallighet, och sedan transplantat det till skallighet området. Håret är naturligt odlat av patienten och transplanteras in i sin egen kropp, så det är inte syntetiska eller någon annans hår. Vissa människor tror att hårtransplantation liknar hudtransplantation eller andra former av transplantation innebär brännskadade eller kirurgisk rekonstruktion. Den största skillnaden mellan de två, förutom de uppenbara, är att hårsäckarna har små transplantat som transplanteras snarare än enskilda remsor av huden.

Kostnaden är definitivt en faktor vid fastställandet av skallighet och få transplantationer. År sedan, kostade dessa processer mycket mer än det är idag. Priset har kraftigt minskat under de senaste åren med fler människor får denna typ av behandling. Den totala kostnaden har utropat som är mindre än $ 1500 för ca 5000 transplantat. Förfarandet kan ballong, beroende på patienten och läkaren. Precis som alla andra medicinska förfarande, kan en läkare konsultation svara pris kostnaderna och se om det är inom patienter budget för att få denna typ av ut dagkirurgi.

Innan en patient går vidare med denna typ av medicinsk lösning de behöver en konsultation. Innan du går under kniven, analyserar kirurgen patientens hårbotten, och kommer att diskutera med dem vad det bästa sättet är för sin skallighet. Resultaten varierar från patient till patient, och före operation patienten måste avstå från att använda någon form av medicin, alkohol, eller något som kan leda till kraftig blödning och förstöra transplantat. Antibiotika är också ges till patienten innan förfarandet för att förhindra infektioner från transplantaten som skall placeras i hårbotten.

Oavsett om du är tunnhårig allvarligt, har måttlig mönster skallighet, eller bara riktigt tunna ut kanske du vill överväga hårtransplantation, eftersom det är ett kostnadseffektivt sätt att hjälpa dig att se och må bättre. Det finns ingen anledning till skallighet att vara det sista ordet i ditt utseende, och om du inte vill gå med “skallig” utseende, då du inte behöver nöja sig. Skaffa dig åtminstone ett samråd med en utbildad professionell, och se till att den här typen av öppenvården förfarande är rätt för dig. Detta är inte något du bör ta lätt på, överväga dina alternativ noga, och gå framåt.